1. Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των κλαδικών Συμβάσεων.
- «Σε κλάδους που αντιμετωπίζουν έκτακτη κρίση ή σε περιοχές με πολύ αυξημένη ανεργία παρέχεται η δυνατότητα για επιμέρους συμφωνίες περιορισμένου χρόνου, κατ' εξαίρεση των προβλεπόμενων στη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας».
- «Θεσπίζεται επίσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, η υποχρεωτική συμμετοχή σε πρόγραμμα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ, ως προϋπόθεση για την καταβολή επιδόματος ανεργίας. Σε περίπτωση που απορριφθούν δύο διαδοχικές προσφορές θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος».
2. Κοινωνική Ασφάλιση
- «Μείωση έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες εργασίας του αριθμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, για τους νέους ασφαλιζόμενους».
- «Αυστηρότερη εφαρμογή των κριτηρίων για τη χορήγηση συντάξεων αναπηρίας και σύγκριση των σχετικών ποσοτικών δεδομένων ανά Περιφέρεια».
- «Διαχωρισμός του κλάδου Υγείας και Ασφάλισης στο ΙΚΑ».
3. Τοπική Αυτοδιοίκηση
- «Επαναφορά του σχεδίου για τον Καποδίστρια 2» που, όπως είπε ο Κ. Καραμανλής θα περιλαμβάνει «δημιουργία λιγότερων, περίπου, 350 και ισχυρότερων Δήμων».
4. Δημόσιος Τομέας:
- «Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010».
- «Οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης», πράγμα που εγγυάται τη μακροχρόνια λιτότητα.
- Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, που θα επιφέρει δραστική μείωση στις αποδοχές και γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.
5. Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας
- Ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, ξεπούλημα ακινήτων δημοσίου με τη μέθοδο της μακροχρόνιας χρηματοδοτικής μίσθωσης, συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων με άμεση προτεραιότητα: Καζίνο Πάρνηθας, Ελληνικές Αλυκές, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ. «Ερευνώνται, επίσης, εναλλακτικές προτάσεις για τη ΔΕΠΑ, η οποία παράλληλα πωλεί τη συμμετοχή της στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων».
- Δραστικός περιορισμός των φορέων του Δημοσίου, καθώς και «ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου στις δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ», πράγμα που σημαίνει τσεκούρι στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
- Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία.
6. Και για όσους διαφωνούν
Κατάργηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. «Σχεδιάζουμε ρυθμίσεις απέναντι σε εκδηλώσεις που παραλύουν τα κέντρα των πόλεων», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του. Επανερχόμενος την επομένη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε δήθεν οργισμένος: «Δεν μπορεί 20 - 30 άνθρωποι να κλείνουν όλη την Αθήνα, να το πω απλά. Δεν γίνεται! Είναι αδιανόητο!»(!).
Σε ό,τι αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε επίσης αλλαγή στο πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία των πανεπιστημίων μας προς τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη». Δε δίστασε να παρουσιάσει τους χώρους των πανεπιστημίων ως «εστίες ασυδοσίας και εγκληματικότητας», ενώ επέρριψε τις ευθύνες στις πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τον ισχύοντα νόμο που προβλέπει την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα Πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα, ο Κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι θα ενταθεί το κυνήγι των μεταναστών, δίνοντας σε τίτλους τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. «Τέλος στις εστίες της παρανομίας. Εντατικοποίηση των ελέγχων. - Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική».
(από τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ)
Μετά από τα παραπάνω υπάρχουν δύο δρόμοι:Ο ένας είναι της υποταγής και της αδιαφορίας (όμως θυμήσου αργά ή γρήγορα θα έρθουν και σε σένα...)
Και ο άλλος είναι της αντίστασης και της ανυπακοής.
Δυσκόλεψε τους !!!
..
Όχι μόνο θα τους δυσκολέψουμε ... θα τους αλλάξουμε τα φώτα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή