Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση οφείλει να σας ενημερώνει και θα το κάνει, για θέματα που αφορούν λαϊκά προβλήματα, τοπικά ζητήματα αλλά και σχεδιαζόμενες πολιτικές της τοπικής διοίκησης. Θυμίζουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν όχι μόνο να αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές εντός των «τειχών», αλλά και να γίνουν δίαυλοι επικοινωνίας ώστε ο κόσμος να μαθαίνει γρήγορα τι σχεδιάζεται και να οργανώνει έγκαιρα τη δράση του.

Σε αυτά τα πλαίσια σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1) Οι διευρυμένες ανάγκες καθαριότητας από το γεωγραφικό άπλωμα του Καλλικρατικού Δήμου, οδήγησαν στο αίτημα πρόσληψης 24 εποχιακών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του καλοκαιριού. Φανταστείτε ότι τώρα που είναι χειμώνας το προσωπικό αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες και περιορίζεται στις εντελώς απαραίτητες εργασίες. Τα 24 άτομα έχουν κολλήσει από τον ΑΣΕΠ, ο οποίος περιμένει ακόμα… ενημερωτικές εγκυκλίους. Εμείς επιμένουμε ότι για τις μόνιμες ανάγκες πρέπει να προσλαμβάνει ο Δήμος μόνιμο προσωπικό. Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμφωνούν με αυτό και καλό θα ήταν άμεσα η Δημοτική αρχή να ζητήσει να προκηρυχθούν τέτοιες θέσεις καθότι οι ανάγκες ειδικά στα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα δεν καλύπτονται με το υπάρχον προσωπικό.

2) Ο Δήμος έχει 235 άτομα μόνιμο προσωπικό. (Με πληθυσμό κοντά στους 27.000 κατοίκους το κάτω από 1% ποσοστό δημοτικών υπαλλήλων δεν λογίζεται ως υπεράριθμο). Από τους Κ.Α.Π (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι=20% από φόρο εισοδήματος+12% από Φ.Π.Α.+50% από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας) ο Δήμος Αγίου Νικολάου πήρε για τον μήνα που βαδίζουμε 413.000 ευρώ… Φανταστείτε ότι μόνο για τη μισθοδοσία απαιτούνται 470.000 ευρώ. Με λίγα λόγια ο δήμος θα έχει άμεσα διαχειριστικό πρόβλημα.

3) Τα δύο προβλήματα που περιγράφονται πιο πάνω, φέρνουν κοντύτερα ένα τρίτο πρόβλημα. Η Δημοτική αρχή από όσα έχουν λεχθεί και στην Ανατολή (περί αναπροσαρμογής τελών), οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση τελών με το παρακάτω όχημα: Θα ισοσταθμίσουν τα τέλη της Νεάπολης (ετησίως 1,86ε το τετραγωνικό) με αυτά του Αγίου Νικολάου(1ε) και του Βραχασίου(1ε). Έτσι ισοσταθμίζοντας τα τέλη της Νεάπολης, με αυτά του Αγίου… θα καταλήξουμε ώστε 22.000 άτομα να πληρώσουν 43% ακριβότερα τέλη και 5.000 άτομα να πληρώσουν 25% φθηνότερα. Σατανικό λοιπόν το σχέδιο και καλυμμένο με την αρχή της «ισότητας». Εμείς καλούμε τη Δημοτική αρχή να αναλογιστεί ότι σε αυτή τη συγκυρία που μειώνεται τραγικά το εισόδημα του λαού δεν επιτρέπονται νέες αυξήσεις τελών. Για αυτό ζητάμε όλα τα τέλη, να εξομοιωθούν προς τις κατώτερες τιμές. Έτσι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση για Άγιο Νικόλαο και Βραχάσι ενώ η Νεάπολη θα πληρώσει 1ε το τετραγωνικό από το 1,86ε που πληρώνει σήμερα. Επίσης ζητούμε την απαλλαγή τελών σε μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεακές οικογένειες.

4) Στο ξενοδοχείο Μιραμπέλλο, όπου πέρσι δημιουργήθηκε λιμενικό έργο, σήμερα οι δύο παραλίες που διαμορφώθηκαν έχουν γεμίσει βούρκο. Το βούρκο αυτό απομακρύνουν οι ιδιοκτήτες (με άδεια άραγε;), πετώντας το στην εξωτερική πλευρά του λιμενικού τους έργου. Θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε αν υπάρχει μελέτη που να διαβεβαιώνει ότι το βούρκο δεν θα μεταφερθεί με τα υπόγεια ρεύματα στη γειτονική παραλία των Χαβανίων ή στο σχεδιαζόμενο υποβρύχιο καταδυτικό πάρκο. Καταδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι οι πολύκροτες μελέτες αυτού του έργου υποβάθμισαν την παρακείμενη ακτή, στην οποία δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν ούτε οι ένοικοι του ξενοδοχείου. Αποδείχθηκε επίσης ότι τα ήπια έργα διαμόρφωσης παραλίας (που θα συζητιούνται και με τις εκλεγμένες αρχές), θα έσωζαν την ουσία της όποιας επένδυσης και θα αποφεύγαμε φαραωνικά έργα που αλλοιώνουν το απαράμιλλο τοπίο της περιοχής… Ευχόμαστε η προσφυγή των Αγιονικολιωτών, εναντίον του συγκεκριμένου έργου (και του νόμου που το επέτρεψε) στο συμβούλιο επικρατείας να δικαιωθεί, ώστε τουλάχιστον να αποθαρρυνθούν μελλοντικά τέτοιες επενδύσεις.

5) Η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών έχει γίνει ανυπόφορη. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν έχουν που να πετάξουν τα μπάζα. Ζητούν χωροθέτηση από το Δήμο ο οποίος έχει ολιγωρήσει. Οι κάτοικοι της Ρούσας Λίμνης μας καταγγέλλουν ότι το παλιό νταμάρι του Μασσάρου (ιδιοκτησίας Αλεξανδράκη σήμερα) γεμίζει με μπάζα και σκουπίδια, σε χώρο που βρίσκεται εντός κατοικημένου οικισμού. Ο ιατρός κύριος Γαλατσάνος έχει επαρκώς τεκμηριώσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στη περιοχή. Καλούμε τη Δημοτική αρχή να ακούσει τους κατοίκους και να προχωρήσει άμεσα σε εξεύρεση χώρου απόθεσης μπαζών, 5 χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη ζώνη. Ας βρούνε στους χάρτες του ΣΧΟΟΑΠ το πιο ενδεδειγμένο σημείο. Επίσης πρέπει να επισπευστεί η αγορά σπαστήρα ο οποίος θα μετατρέπει τα μπάζα σε αδρανή υλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της δημοτικής οδοποιίας και σε κατασκευές. Μάλιστα θα μπορεί να πουλάει αυτά τα υλικά σε επαγγελματίες ή σε όμορους Δήμους ώστε να αποσβέσει πολύ γρήγορα το κόστος επένδυσης.

6) Η περιοχή της κοινότητας Βραχασίου πρέπει να προσεχθεί από τη νέα Δημοτική αρχή. Το γεγονός ότι καταργήθηκε η κοινότητα Μιλάτου, τα προβλήματα με την αποκομιδή σκουπιδιών (που θα ενταθούν το καλοκαίρι), το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν καταγραφεί οι καταστροφές από τη θεομηνία σε Σίσι-Μίλατο, πόσο μάλλον η αποκατάστασή τους, έχει δημιουργήσει μια δυσαρέσκεια και αβεβαιότητα στη περιοχή. Όλα αυτά τα λέμε γιατί πρέπει να εμπεδωθεί η πολιτική της ισονομίας, σε μια περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί και για αυτό έχει αποκτήσει πολύ ευαίσθητες κεραίες στις ενδεχόμενες αδικίες ή παραλείψεις της Δημοτικής διοίκησης.

7) Η Δημοτική αρχή επιλέγει την αναμονή για το πρόβλημα του ΧΥΤΑ. Περιμένει εξελίξεις από τον νέο Περιφερειάρχη. Έτσι όμως παραδίδει τη πρωτοβουλία κινήσεων σε αυτούς που δεν υφίστανται άμεσα της συνέπειες του προβλήματος. Η πρότασή μας (που έχει κατατεθεί πριν τις γιορτές), θα μπορούσε να υιοθετηθεί ώστε και οι πολίτες να ενημερωθούν αλλά και να διερευνήσουμε δυνατότητες κοινής δράσης με την κοινωνία της Ιεράπετρας. Επίσης ξαναχτυπάμε το καμπανάκι κινδύνου για τον εντός μηνών κορεσμό του κυττάρου στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ. Χρειάζονται άρα άμεσες κινήσεις, ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη με τα σκουπίδια της Ιεράπετρας.

8) Σε συνάντηση που προγραμμάτισε ο Δήμος Αγίου Νικολάου με το βουλευτή κύριο Καρχιμάκη, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Χατζηδάκης. Αντί η συνάντηση αυτή να μεταφέρει την απογοήτευση των αιρετών για τη δυσοίωνη λειτουργία του Καλλικράτη, τα οικονομικά προβλήματα που παραθέσαμε και παραπάνω, την αρνητική αντιμετώπιση από τη πολιτεία στα ζητήματα του νοσοκομείου, των σχολών και του ΧΥΤΑ… κάποιοι θέλησαν να κάνουν φιέστα και να τιμήσουν το μεγαλοπαράγοντα του νομού μας, μήπως και δια της προσκυνημένης λογικής τους υποπέσουν στην ευμένεια του Βουλευτή. Η αλήθεια για τα όσα έγιναν, αποσιωπήθηκε από τα δελτία τύπου του Δήμου (που θυμίζουμε ότι είναι του Δήμου… κι όχι της δημοτικής πλειοψηφίας), αλλά και από τις ανταποκρίσεις των παρευρισκομένων δημοσιογράφων (που φαίνεται θέλουν να αφήσουν αλώβητο το προφίλ του κ. Καρχιμάκη).

Για πρώτη φορά ο κ Βουλευτής, αισθάνθηκε άβολα όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον ονομάτισε υπεύθυνο αφού ψήφισε στη Βουλή όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και ειδικά, τελείως πρόσφατα, αυτό με τις «επιχειρησιακές συμβάσεις» που θα μετατρέψει σε όμηρους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους της περιοχής μας. Τον ονομάτισε υπεύθυνο που τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει παραδοθεί μια εργατική κατοικία σε μια πόλη με 2.000 χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους… Τον ονομάτισε ως σήμα κατατεθέν της σχέσης εκλογική πελατεία-κόμμα-κράτος, η οποία είναι συνυπεύθυνη για πολλά από τα δεινά που περνάμε σήμερα. Τον ονομάτισε συνυπεύθυνο για το ότι σε αυτή τη χώρα δεν παράγονται πια ούτε αγροτικά προϊόντα, αφού η ΚΑΠ είναι υπεύθυνη για το ότι ακόμα κι οι ελιές έχουν γίνει ασύμφορες να τις μαζεύεις (εσπεριδοειδή, μήλα κλπ ούτε λόγος)… για ότι ακόμα και οι παραγωγοί της Άρβης πετάνε σε χωματερές εκατοντάδες τόνους παραγωγής κηπευτικών. Τον ονομάτισε υπεύθυνο για το ότι αναμένεται από το 2005 η Β2 φάση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τη στιγμή που οι εφημερίες βγαίνουν μόνο από το πατριωτισμό γιατρών-νοσηλευτών, η κυβέρνησή του σχεδιάζει νέο Νομαρχιακό νοσοκομείο στη Παχιά Άμμο… Τον ονομάτισε υπεύθυνο, που στο Σεληνάρι 3 χρόνια τώρα δεν μπορούν να παραδώσουν ένα κρίσιμο κομμάτι του ΒΟΑΚ, λέγοντάς του ότι και σήραγγα να είχαν επιλέξει… θα είχε τελειώσει μέχρι σήμερα. Τον ονομάτισε υπεύθυνο για το ότι η κυβέρνησή του δεν θέλει να χαλάει χατίρι στους μεγαλοεργολάβους κι ότι η ποιότητα κατασκευής των έργων τους και οι χρόνοι παράδοσης είναι πιο πίσω από όσα είχε φτιάξει στο παρελθόν, με πολύ λιγότερα μέσα παραγωγής, η ΜΟΜΑ τη δεκαετία του 70… Τον ονομάτισε συνυπεύθυνο της διασπαστικής τακτικής που ακολουθείται στο νομό μεταξύ των 3 Δήμων, μια τακτική που εξυπηρετεί την κρατική απραξία και έχει σαν αποτέλεσμα ο νομός Λασιθίου να έχει μεγάλα ελλείμματα ανάπτυξης σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Ο κύριος Καρχιμάκης άκουσε μέσω του Βασίλη Χατζηδάκη, όσα σκέφτεται κάθε άνθρωπος του τόπου μας. Βαρύτατα εκτεθειμένος, αντί να απαντήσει, επιτέθηκε στο Βασίλη με την ποιότητα τριτοκλασάτου ΠΑΣΠίτη συνδικαλιστή μέσα σε αμφιθέατρα. Πήγε να κατηγορήσει τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για … τις απολύσεις στη Τυποεκδοτική, και φυσικά πήρε την απάντηση ότι στην αίθουσα δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΚΚΕ αλλά εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης.

Ο Βασίλης Χατζηδάκης αρνούμενος να συναινέσει στο κλίμα υποταγής, αποχώρησε πριν ο Δήμαρχος παραδώσει στο κ Καρχιμάκη το «βιβλίο της πόλης», και τον ευχαριστήσει για τη μεγάλη τους προσφορά στο τόπο μας…
Αυτή θα είναι η αντιμετώπιση από τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους υπαλλήλους της Τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να τους συναντάμε.

ΛΑ.Σ. Αγ. Νικολάου Κρήτης, πηγή: www.visinokipos.blogspot.com
....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου