Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

Παρουσιάστηκε σήμερα από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ το ψηφοδέλτιο για το νομό Λέσβου.

Ένα ψηφοδέλτιο από νέα πρόσωπα. Ένα ψηφοδέλτιο που εγγυάται για τη συνέχεια των αγώνων που θα πρέπει να δοθούν από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και μετά τις εκλογές, ώστε να παρεμποδιστούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, μέχρι που να καταλάβουν τη δύναμή τους και να κατακτήσουν τη δική τους εξουσία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι ακόλουθοι:

Βασιλική Βουγέλλη – Αντώνα
Συνταξιούχος υγειονομικός, 52 χρόνων, παντρεμένη με τον Στρατή Αντώνα, μητέρα δύο παιδιών. Δεύτερο παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας με προοδευτικές ρίζες και αγωνιστικές καταβολές. Η έντονη φτώχια και εκμετάλλευση που γνώρισαν οι γονείς της την έκαναν από νωρίς να διαμορφώσει προσωπικότητα και άποψη η οποία ολοκληρώθηκε μετά την ένταξη της στην ΚΝΕ σε ηλικία 15 ετών και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Ως τότε πίστευε ότι για τη φτώχια και την εκμετάλλευση έφταιγαν τα κακά αφεντικά. Μέσα όμως από την οργανωμένη δράση στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έμαθε ότι κύριος αίτιος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της φτώχειας είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Ήταν από το 1996 εκπρόσωπος των εργαζόμενων ΙΚΑ Μυτιλήνης στη Π.Ο.ΥΓ.Υ. – ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων – ΙΚΑ) και μέλος του Συλλόγου εργαζόμενων ΙΚΑ Μυτιλήνης όπου διετέλεσε Πρόεδρος αρκετά χρόνια.
Μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ πάντα έβαζε μπροστά τις ανάγκες και τα προβλήματα των συναδέλφων της υγειονομικών και των ασφαλισμένων σε κατεύθυνση αγωνιστική, σε γραμμή ρήξης και ανατροπής της πολιτικής των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που υπηρετώντας πιστά τους επιχειρηματικούς ομίλους και στην Υγεία – Πρόνοια αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα.


Δούκας Εμμανουήλ (Μάνος)
Απ’ το Μόλυβο της Λέσβου. Καθηγητής Μαθηματικών, 51 ετών. Γιος του γνωστού επιτυχημένου Κομμουνιστή Δήμαρχου του Μολύβου (1975-1990) Κώστα Δούκα και εγγονός του Νίκου Κρητίδη, επίσης γνωστού αγωνιστή της αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ.
Η έντονη και ασυμβίβαστη αγωνιστική πολιτική και κοινωνική δράση που αναπτύσσονταν πάντα στο οικογενειακό του περιβάλλον, η ανιδιοτελής αφοσίωση και προσφορά που χαρακτήριζε πάντα τη δράση και τη συμμετοχή στα κοινά των δικών του και οι διώξεις που υπέστησαν γι’ αυτό, η πίστη κι η αφοσίωση όλων τους στις αρχές και τις ιδέες του ΚΚΕ, είχαν τα «σημάδια τους» στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του και των απόψεων του.
Αυτή η διαπαιδαγώγηση εκφράστηκε με την γρήγορη ένταξη του στις γραμμές της ΚΝΕ. Υπήρξε απ’ τα πρώτα μέλη της ΚΝΕ στη Λέσβο, απ’ την ηλικία των 15 ετών, αμέσως μετά τη δικτατορία (1974).
Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Μετά τη διάσπαση και την κρίση του ’93 βρέθηκε στις γραμμές του ΣΥΝ. Τα αριστερά του «αντανακλαστικά» και η γενικότερη αγωνιστική θεώρηση των πραγμάτων που τον χαρακτηρίζει, τον απομάκρυνε γρήγορα απ’ τις γραμμές αυτού του κόμματος του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας. Είδε γρήγορα ότι η λογική των «ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων» και των «εφικτών λύσεων» είναι ο σίγουρος δρόμος προς την αφομοίωση απ’ το σύστημα και τις αξίες του. Από τότε ακόμα, σαν αρθρογράφος της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» («ο Βόρειος») είχε αρχίσει να ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική του ΣΥΝ και να «συγκρούεται» με την πολιτική του και την ηγεσία του.
Επέστρεψε στο στρατόπεδο της ταξικής πάλης το 1998. Από τότε έχει μια πλούσια δράση στο πλευρό των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Σήμερα είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ.

Δημήτρης Καραγιάννης
Γεννήθηκε στην Κάπη το 1970 από γονείς αγρότες.
Το 1988 αφού τελείωσε το Γενικό Λύκειο στο Μανταμάδο, έφυγε στην Αθήνα και σπούδασε Λογιστική σε Ιδιωτική σχολή, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως ανειδίκευτος εργάτης σε βιομηχανία μαγειρικών σκευών. Μετά το τέλος των σπουδών του και της στρατιωτικής του θητείας, δούλεψε στο λογιστήριο της ίδιας εταιρίας ως βοηθός λογιστή, μέχρι και το 1999, όπου και επέστρεψε στο χωριό του την Κάπη. Από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται ως αγροτοκτηνοτρόφος.
Το 2001 παντρεύτηκε την Νίκη Μαστρανεστάση, και απόκτησαν δύο κόρες. Από τότε μέχρι και σήμερα κατοικεί μόνιμα στην Κλειώ.
Είναι μέλος του γραφείου της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ και δραστηριοποιείται μέσα στο αγροτικό κίνημα ως μέλος της πανελλαδικής επιτροπής της ΠΑΣΥ, και της τοπικής γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Κάπης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάπης.

Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1982.
Σπούδασε στα Χανιά, Τ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και έκανε Μεταπτυχιακό «Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στη διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος και κινδύνων» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Γεωγραφίας.
Οργανώθηκε ως φοιτήτρια στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και αργότερα στο ΚΚΕ.
Σήμερα είναι μέλος του γραφείου της Ν. Ε Λέσβου του ΚΚΕ.
Εργάζεται στον κλάδο του Επισιτισμού και είναι μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Λέσβου.


Φώτης Πινάκος
Γεννήθηκε στη Λήμνο το 1986. Είναι τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής London Southbank University (Πολιτικός Μηχανικός). Ζει και εργάζεται στη Λήμνο όπου κατεβαίνει και υποψήφιος.
Από τα σχολικά του χρόνια συμμετείχε στους αγώνες του μαθητικού κινήματος. Ξεκινώντας από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Αρσένη, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Γιογκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Σπούδασε στο Λονδίνο για 5 χρόνια και εκεί έδωσε μάχες για τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων φοιτητών πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Είναι δύο χρόνια τώρα που βρίσκεται στη Λήμνο.
Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας μπήκε ξανά στην ενεργό δράση όντας μέλος του ΠΑΜΕ. Εδώ και 8 χρόνια είναι μέλος του ΚΚΕ.

www.neo-empros.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου