Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ !!!

To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (ο εικονιζόμενος με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει.
Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει:


«Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»... Αυτός είναι ο Ντερτιλής.

Γι' αυτόν τον «ήρωα» το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το υπουργείο του Γιάννου Παπαντωνίου ετοίμαζαν το 2002 παράσημο! Αλλά, όπως ανακοίνωσε τότε ο κ. Γιάννος, δεν έγινε και τίποτα, ένα «λάθος» είχε γίνει (ένα παραπλήσιο «λάθος» είχε γίνει, όμως, και λίγους μήνες νωρίτερα, όταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002 η τότε κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να συνταξιοδοτήσει τους διορισμένους από τη χούντα «δημάρχους» και «νομάρχες» της επταετίας)...
Αυτά τότε, επί ΠΑΣΟΚ.

Ας έρθουμε στο σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, κάποιοι ξαναφέρνουν το «βρικόλακα» στο προσκήνιο. Παρείχαν μάλιστα την ευκαιρία στον δολοφόνο Ντερτιλή να το παίζει και «δημοκράτης»!
Αυτός ο αμετανόητος χουντικός που με επιστολή δήλωνε το 2005 ότι αρνείται την αποφυλάκισή του, αν πρώτα δε δικαιωθεί (!!!) από την Πολιτεία (!), την περασμένη Κυριακή συμμετείχε στις ευρωεκλογές ως επικεφαλής κόμματος επ' ονόματι «Ελληνική Ενότητα», το ψηφοδέλτιο του οποίου φιγουράριζε στα εκλογικά τμήματα!

Δεν ξέρουμε μέχρι πού θα το φτάσει η Πολιτεία, που έδωσε την άδεια στον Ντερτιλή, σε έναν στερημένο ισοβίως των πολιτικών του δικαιωμάτων, να διεκδικεί να εκλεγεί ...ευρωβουλευτής. Ξέρουμε, όμως, ότι οφείλονται εξηγήσεις. Εξηγήσεις πολιτικές (και όχι νομικισμοί), γιατί πολιτικό είναι το θέμα. Εξηγήσεις και από τη Δικαιοσύνη, που στις περιπτώσεις των εργαζομένων τους καταλογίζει διάπραξη «τετελεσμένων εγκλημάτων» όταν κινητοποιούνται έξω από τα «Τζάμπο», αλλά στην περίπτωση του Ντερτιλή επετράπη σε ένα κάθαρμα να δηλώνει πολιτική παρουσία, και από την κυβέρνηση των κ.κ. Καραμανλή - Παυλόπουλου, που, ως γνωστόν, δηλώνουν ότι έχουν και αλλεργία με τα «άκρα»...

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: