Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑ.Σ. ΠΑΡΟΥ


Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου - Κ. Ροκονίδας
«Δώστε δύναμη στη δύναμη σας»


«Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου», είναι ο νέος συνδυασμός με επικεφαλής τον Κώστα Ροκονίδα που θα διεκδικήσει το Δήμο του νησιού. Ο συνδυασμός, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη διακήρυξή του στην οποία γνωστοποιεί: Ποιοι είναι, τι πιστεύουν και πως διεκδικούν.
Κίνητρό τους για την κάθοδο στις επικείμενες εκλογές, η «σκληρή αντιλαϊκή πολιτική στη χώρα μας που έχει ως πυλώνες της το μνημόνιο και τον «Καλλικράτη», οι συνέπειες των οποίων είναι ορατές για τα λαϊκά στρώματα, ενώ οι κεφαλαιοκράτες κάθε μορφής διατηρούν τα προνόμιά τους και μεγαλώνουν την κερδοφορία τους».

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, «το κριτήριο της «νέας εποχής» των τοπικών αρχόντων, θέλουν να μετριέται με το πόσο «καλά παιδιά» είναι απέναντι στη κεντρική εξουσία και την πολιτική της και όχι αν είναι μπροστάρηδες και αγωνιστές στη διεκδίκηση των προβλημάτων του τόπου. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που οι τοπικές εκλογές είναι σε άμεση συνάρτηση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει η ΝΔ και το ΛΑΟΣ και να γιατί έχουν χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών».
Στο πλαίσιο αυτό, ιδρύεται η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, για να γίνει πράξη, «όχι απλά η ίδρυση μιας ακόμα δημοτικής παράταξης, αλλά βάζουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου όλων αυτών που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, για να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης, διεκδίκησης και συσπείρωσής τους στην προοπτική του φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης. Πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας του λαού και όχι τη «δημοκρατία της επικοινωνίας» αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

- Πραγματική λαϊκή συμμετοχή, δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους, ενεργοποίηση, ενημέρωση, πραγματική διαφάνεια και λαϊκό έλεγχο.
- Καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στις εθνικές και τοπικές εκλογές.
- Τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Την κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής έμμεσης και άμεσης φορολογίας
- Μέτρα και υποδομές για το φυσικό, δομημένο, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, για δημόσια έργα υποδομών που απαντούν στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες του νησιού μας.
- Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, δωρεάν και ενιαία για όλο το Λαό, χωρίς εκχώρησή τους στην τοπική διοίκηση.
- Το σχεδιασμό και την υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από φυσικές καταστροφές, προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας της δημόσιας γης.
- Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας».

Στη Λαϊκή Συσπείρωση τονίζεται στη διακήρυξη, «συναντώνται όσοι αρνούνται να συμβιβαστούν, όσοι επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης στο Μνημόνιο, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, στον «Καλλικράτη», στην νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται και στέλνουν μήνυμα ενότητας και προοπτικής για μια ζωή που μας αξίζει.
«Είναι η ώρα να δείξουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε τις τύχες του νησιού μας, μακριά από εγκάθετους επαγγελματίες «σωτήρες», μακριά από τους ρουσφετολόγους και τους υπηρέτες της συναλλαγής, που πιστεύουν ότι περνάει ακόμα η μπογιά τους».
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Παριανούς σε αγωνιστική συσπείρωση για «να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι στα συμφέροντα που ξεζουμίζουν το νησί μας με μόνο στόχο το κέρδος τους, υποβαθμίζοντας τη ζωή μας και τον τόπο. Να υψώσουμε το μπόι μας απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική, τα κόμματά της και τους ντόπιους υπηρέτες τους, που υποθηκεύουν ακόμα και το μέλλον των παιδιών μας. Να τιμωρήσουμε αυτούς που μας ξεγέλασαν».


πηγή: fonitisparou.gr


..




Δεν υπάρχουν σχόλια: