Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγήτη: Σάββατο 17 Σεπτέμβρη - Πάρκο ΙΚΑ Μυτιλήνη

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας!

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνέεται απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζει μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42 ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμά τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι:
-Χαιρετισμός εκ μέρους του Τ.Σ. Λέσβου της ΚΝΕ.
-Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, από το Χορευτικό και τη Χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» του Δήμου Λέσβου.
-Βίντεο-αφιέρωμα στο Δημοκρατικό Στρατό Λέσβου.
-Ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
-Συναυλία με «Τα Φώτα Απέναντι».

Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν:
-Έκθεση αρχειακού υλικού αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
-Έκθεση-αφιέρωμα στο προσφυγικό.
-Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
-Παιδότοπος «όλα τα παιδιά του κόσμου».
-Μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: