Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Επίκαιρη Ερώτηση του Σταύρου Τάσσου για τον καθαρισμό των ποταμών της Λέσβου και άλλων αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας (VIDEO)

Τον καθαρισμό της κοίτης των ποταμών Τσικνιά, Μυλοπόταμου και Γκαγκαδέλλη στη Λέσβο, καθώς και άλλα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου έπαθαν μεγάλες ζημιές λόγω της καταστροφικής πλημμύρας που έγινε το Νοέμβρη του 2016. «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ανησυχούν, καθώς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό των ποταμών, την ενίσχυση των αναχωμάτων και το άνοιγμα των εκβολών, σε περίπτωση και άλλων νεροποντών θα υπάρξουν νέες ζημιές», τόνισε ο Σταύρος Τάσσος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επέρριψε την ευθύνη για τον καθαρισμό των ποταμών στο δήμο και την Περιφέρεια.

Στη δευτερολογία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι τα τελευταία εφτά χρόνια έχουν γίνει τρεις φορές τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα στη Λέσβο, αναδεικνύοντας ότι δεν φταίνε τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, αλλά η έλλειψη υποδομών και ο μη καθαρισμός των ποταμών. Επίσης ανέφερε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: