Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση ο πρόεδρος και η γραμματέας του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Στα δικαστήρια οδηγούνται ο πρόεδρος και η γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, Μάρκος Σκούφαλος και Σοφία Γατανά αντίστοιχα, ύστερα από τις αγωγές και μηνύσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, Σάββα Φωτιάδη και του προέδρου των περιφερειακών υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου, Νώντα Αθανασιάδη.

Τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου οδηγούνται στα δικαστήρια, εξαιτίας της ομόφωνης καταγγελίας της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου στις 26 Ιούνη 2018 με την οποία κατήγγειλαν την παρέμβαση των Σ. Φωτιάδη και Ν. Αθανασιάδη προς τους υπαλλήλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να βάλουν πλάτη να περάσει η αξιολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Για απαράδεκτη ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι «κατέθεσαν αγωγή και μήνυση, ζητάνε 8.000 ευρώ έκαστος από τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος, εξακολουθούν να παραποιούν τα γεγονότα, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική ζωή και δράση, ευτελίζουν την πολιτική διαπάλη.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ζητά άμεσα οι εν λόγω συνδικαλιστές να ανακαλέσουν την αγωγή και τις μηνύσεις που κατέθεσαν και να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί η μεθοδολογία τους σε συνδικαλιστικά ζητήματα να ταυτίζεται με αυτή της εκάστοτε εργοδοσίας που δεκαετίες την αντιπαλεύουμε και από την οποία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν υποφέρει τα μέγιστα.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΔΕΔΥ θα στηρίξει με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τους εν λόγω συναδέλφους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χίου».

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: