Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Στα γενέθλια μου σκοπεύω να έχω μια αυθόρμητη και ειλικρινή επιθυμία και ανάγκη: Να πω ότι είστε ξεφτίλες και πως παίζετε – για το συμφέρον σας – με την υγεία όλων μας. Προφανώς, δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση....

Του Γεράσιμου Χολέβα

Κορωνοϊός: Ο κυβερνητικός σκοταδισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία

Σε μια περίοδο ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ένας υπουργός της κυβέρνησης φωτογραφίζεται με υπερηφάνεια, τη στιγμή που λαμβάνει από τον παπά (χωρίς μάσκα ο παπάς, γιατί έτσι γουστάρει…) τη θεία κοινωνία

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και ΑσύλουΓιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος, σύμφωνα με το romfea.gr, πήγε εκκλησία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού και κοινώνησε.

Ποιος κορωνοϊός; Ποια μέτρα προστασίας; Για αυτά θα χαλάσουν τη σχέση τους με την ηγεσία της εκκλησίας; Ψιλά γράμματα!  

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του romfea.gr η πράξη του αναπληρωτή υπουργού θεωρείται και κυβερνητική απάντηση«Υπουργός της Κυβέρνησης ”απαντά” στον Καθηγητή Δερμιτζάκη για την Θεία Κοινωνία», τιτλοφορείται το κείμενο στο οποίο καταγράφονται τα εξής: 

«Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Γενετικής κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν κατά της εξάπλωσης του COVID-19 ήταν να σταματήσει η Θεία Μετάληψη. Μια μέρα μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος απάντησε στον Καθηγητή Δερμιτζάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων»

«Η φωτογραφία είναι απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις» (!), υποστηρίζει η εκκλησιαστική ιστοσελίδα, χωρίς υπολογίζεται καθόλου η υγεία των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη νομιμοποιήσει με τη στάση του τον επικίνδυνο σκοταδισμό της ηγεσίας της εκκλησίας, η οποία υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία.

Τον Δεκαπενταύγουστο με θρησκευτική ευλάβεια, υποστήριξε σε μήνυμα του: 

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».

Στην προστασία της υγείας από τον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός, προφανώς, δεν συμπεριλαμβάνει τη διαδικασία της θείας κοινωνίας.

Εκείνο το διάστημα, όπως προκύπτει από άλλο δημοσίευμα και φωτογραφία του romfea.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε τη θεία κοινωνία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Κρήτης (διαβάστε εδώ: Κορωνοϊός; Με τη θεία κοινωνία δεν κολλάει, κύριε πρωθυπουργέ;).

Η πρωθυπουργική νομιμοποίηση του σκοταδιστικού «επιχειρήματος» της ηγεσίας της εκκλησίας δεν έφτασε. Χρειαζόταν κι ένας υπουργός, σε φωτογραφία, να λαμβάνει θεία κοινωνία και βρέθηκε στο πρόσωπο του κυρίου Κουμουτσάκου.  

Η προστασία από τον κορωνοϊό (και σε επίπεδο ατομικής-κοινωνικής ευθύνης, κύριοι «άριστοι») δεν έχει να κάνει με το εάν πιστεύει κανείς ή όχι. Η ηγεσία της εκκλησίας, για να διατηρήσει το μεταφυσικό θρησκευτικό της αφήγημα επιδιώκει να τα βάλει με την κοινή λογική, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, ανοιχτά.

Όταν κι εσείς, κύριοι «άριστοι» της κυβέρνησης, στρέφεστε ενάντια σε κάθε επιστημονική απόδειξη (χρησιμοποιείται το ίδιο κουταλάκι – η ίδια λαβίδα – στη θεία κοινωνία)* γίνεστε επικίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων.

Έχουμε ανθρώπινο χρέος – είτε πιστεύουμε σε θρησκεία, είτε όχι –να σταθούμε απέναντι στον σκοταδισμό που, στην περίοδο που ζούμε, απειλεί όχι μόνο τη λογική μας αλλά και την ίδια τη ζωή μας.

***

*Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) από τις 6 Μαρτίου 2020:

«Όπως έχει ήδη τονιστεί η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων.  Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς»

Υ.Γ1: Μετά τις αντιδράσεις για την κίνηση Κουμουτσάκου, ο ίδιος έκανε την παρακάτω ανάρτηση.

Αν κάτι έχουμε να σχολιάσουμε είναι το εξής:

Μην είστε τόσο «αυθόρμητος» και τόσο «ειλικρινής», κύριε υπουργέ. Και ο «αυθορμητισμός», άλλωστε, έχει τα όρια τουΟδηγεί καμία φορά και σε «επίδειξη της πίστης», που θα έλεγε και o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς. Μάλλον, όμως, δεν σας αφορά αφού εσείς το είπατε, με «ειλικρίνεια»: «Δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτή τη στάση»…

Υ.Γ2: Στα γενέθλια μου σκοπεύω να έχω μια αυθόρμητη και ειλικρινή επιθυμία και ανάγκη: Να πω ότι είστε ξεφτίλες και πως παίζετε – για το συμφέρον σας – με την υγεία όλων μας. Προφανώς, δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση.

 www.imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: