Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

Αιφνιδιαστικά, στις 11/1 διακόπηκαν τα δρομολόγια του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», το οποίο συνέδεε τα νησιά Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος και Σάμος, με Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΝΕΛ, αν και πήρε έγκριση για ακινησία του πλοίου - με αιτιολογία την ετήσια συντήρηση και επιθεώρηση που προβλέπεται για τα ακτοπλοϊκά πλοία - δεν αντικατέστησε, όπως ήταν υποχρεωμένη, το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» με άλλο πλοίο, παραβιάζοντας ακόμα και αυτή τη νομοθεσία που είναι ραμμένη στα μέτρα των εφοπλιστών.
Έτσι, ειδικά η Λήμνος έμεινε με ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο τη βδομάδα και αυτό με το γνωστό σαπάκι «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» που δεν μπορεί να καλύψει ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες του νησιού. Και δεν είναι μόνον η Λήμνος.
Μια σειρά νησιών αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της απομόνωσης, από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση που προκαλεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η εφοπλιστική ασυδοσία και η πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ενωσης που την πυροδοτεί.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Καζάκος, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων.

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: