Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΥΡΝΩΝ

Ενημέρωση Νο 2 από την «Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων»

23/3/2011

Συμπατριώτες - συμπατριώτισσες

Πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε δελτίο τύπου από την διοίκηση του δήμου Φούρνων, με το οποίο γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν ορισμένα ζητήματα που αναφέρονται στην  από 1/3/2011 ενημερωτική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της διοίκησης του δήμου, διευκρινίζουμε τα εξής.

· Σχετικά με την πρόσληψη ενός νομικού συμβούλου και ενός επιστημονικού συνεργάτη για την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, όπου και οι δύο μαζί θα κοστίσουν στους Φουρνιώτες 36 χιλιάδες Ευρώ. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αφορούσε ένα νομικό έμπειρο με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και με το μισό κόστος από αυτό που τελικά ενέκρινε η πλειοψηφια. Αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε αν έχουμε τόσα πολλά χρήματα σαν δήμος!!! Καθώς και για το πως θα αντιδράσει ο Ελεγκτής νομιμότητας στο γεγονός της επιλογής της ακριβότερης προσφοράς και μάλιστα με το διπλάσιο κόστος.
Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς της πλειοψηφιας για την πολιτική τοποθέτηση του νομικού που προτείναμε, το μόνο που θέλουμε να πούμε στους συμπατριώτες μας, είναι ότι οι συνεργάτες που επιλέχθηκαν δεν έχουν προκύψει από «παρθενογένεση» έχουν συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη με βάση την οποία και θα παρέχουν της υπηρεσίες τους.
Η περίφημη ΕΕΤΑ την οποία επικαλείται η πλειοψηφεια δεν είναι τίποτα άλλο από μια εταιρία της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας) που βοηθάει να γίνεται αποτελεσματικότερα η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής . Συνεπώς αυτό ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που οδήγησε στην συγκεκριμένη επιλογή και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει το δελτίο τύπου της διοίκησης, αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό από το βασικό που σε κάθε περίπτωση είναι η εφαρμογή των επιλογών της κυβέρνησης …

· Σε ότι αφορά την απόφαση για αύξηση των Δημοτικών τελών!!!  Η άποψη της πλειοψηφίας και στο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε εξακολουθεί να επιμένει στην λογική ότι η αύξηση «είναι όσο ένας καφές», και στην λογική της ανταποδοτικότητας. Παραγνωρίζοντας το ανεπαρκές επίπεδο των υπηρεσιών του δήμου μας και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των συμπατριωτών μας.

Σε ότι μας αφορά έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση σχετικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ δεν θα υπάρξει αν δεν οργανωθεί από τους δήμους κίνημα διεκδίκησης επαρκών πόρων που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες των δημοτών τους. Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας στη συνεχιζόμενη αυτή απαράδεκτη πολιτική και από τον δήμο των φούρνων απαιτούμε:
1) Την άμεση απόδοση των παρακρατημένων πόρων που ανέρχονται τουλάχιστον στα 11 δις ευρώ, συνολικά για όλους τους Ο.Τ.Α,

2) Την κατοχύρωση των πόρων της Τ.Α από το κρατικό προϋπολογισμό με άμεσο διπλασιασμό του εξευτελιστικού 2,7% και προοπτικό στόχο το παλαιότερο αίτημα της ΚΕΔΚΕ για 8%,

3) Νομοθετική ρύθμιση για πλήρη συνεχή χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στη Τ.Α,

4) Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η μη παραγραφή των χρεών του κράτους προς τη Τ.Α,

5) Διπλασιασμό ΚΑΠ και ΣΑΤΑ για όλους τους νησιωτικούς δήμους.

Για όλα αυτά η πλειοψηφία του δήμου φούρνων δεν λέει κουβέντα…..

· Σε ότι αφορά τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου της διοίκησης του δήμου σχετικά με τις προτάσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Φούρνων, κάνουμε καθαρό πως εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να προτείνουμε έργα και δράσεις στα οποία συμφωνεί και η πλειοψηφία. Για εμάς όμως είναι βασικό ο τρόπος που ιεραρχούνται αυτά και ο τρόπος που θα πληρωθούν.

· Σε ότι αφορά το σχόλιο της διοίκησης για το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για «διάθεση κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου και γραμματειακής υποστήριξης» δεν θα τους ακολουθήσουμε στην ανταλλαγή ειρωνικών σχολίων. Το μόνο που θα τους υπενθυμίσουμε είναι ότι το άρθρο 66 παράγραφος 7 του Ν.3852/10 που προβλέπει αυτή την υποχρέωση των διοικήσεων, είναι μέρος του νομού που αφορά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», και είναι μάλλον το μόνο σημείο από τον νομό που δεν είναι διατεθειμένη η πλειοψηφια του δήμου Φούρνων να εφαρμόσει. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε ακόμα επίσημη απάντηση στο επίσημο αίτημα που υποβάλαμε …..

· Τέλος σε ότι αφορά την οικολογική συνείδηση της διοίκησης του δήμου Φούρνων που ενοχλείται από την «άσκοπη σπατάλη του χαρτιού των ανακοινώσεων μας», το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως όταν ο περίφημος ΧΥΤΑ ακόμα δεν έχει λειτουργήσει, όταν η λέξη ανακύκλωση είναι άγνωστη (για όλα τα υλικά) εδώ και αρκετά χρόνια στους διοικούντες τον δήμο, είναι μάλλον πρόκληση να επικαλούνται μια ανύπαρκτη «οικολογική συνείδηση».

Ας πουν καθαρά ότι τους ενοχλεί η διαφορετική άποψη και η κριτική για της επιλογές τους, είναι πολύ εντιμότερο……
 
....
 
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: