Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ την Τετάρτη

– Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο πλευρό των εργαζομένων
 
Απόφαση για 24ωρη απεργία, αύριο, Τετάρτη, έλαβαν οι εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα ΙΚΕΑ, στη Λεωφόρο Κηφισού, με γενική συνέλευση στην είσοδο του καταστήματος.
 
 
Σήμερα, Τρίτη, συνεχίζεται μέχρι τη λήξη της λειτουργίας του καταστήματος η στάση εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 
 
Με αυτό τον τρόπο απαντούν στην εκβιαστική προσπάθεια της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών έως 11% και μειωμένα δικαιώματα.
 
 
Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων. Με δυναμική παρέμβασή τους και παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του υποκαταστήματος, απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η εκβιαστική υπογραφή των συμβάσεων και να μπούνε μέσα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

 
Οι αντιπροσωπείες βρέθηκαν έξω από την πόρτα του γραφείου, όπου η εργοδοσία καλούσε τους εργαζόμενους για να υπογράψουν, ενώ με περιοδεία σε όλους τους χώρους και συζήτηση με τους εργαζόμενους τους καλούν να αντέξουν στις πιέσεις, να μην υπογράψουν, αγωνιστικά και αδιάλλακτα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
 
 
Ήδη, οι εργαζόμενοι, ομόφωνα με γενική τους συνέλευση, έχουν απορρίψει τις ατομικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς από 8,5 έως 11% και καταργούν εργατικά δικαιώματα και η εργοδοσία, απέναντι στην «απειθαρχία» τους, επιχειρεί να τους κάμψει «ζητώντας» τους, κατά μόνας, να υπογράψουν συμβάσεις.
 
 
Επίσης, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σήμερα προχώρησαν σε παρέμβαση και στο ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο, όπου εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων.
 
 
Να σημειωθεί ότι η «Ikea International» το 2011 άνοιξε επτά νέα καταστήματα, αγγίζοντας τα 287 συνολικά και παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,97 δισ. ευρώ από 2,69 δισ. ευρώ το 2010.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: