Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι FORTHNET: Συνεχίζουν τον αγώνα με στάση εργασίας αύριο

ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
«Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, ο αγώνας συνεχίζεται» είναι η απάντηση της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στη FORTHNET στην εργοδοσία που ζητά μείωση μισθών ή απολύσεις.
Αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας και νέα γενική συνέλευση, 13.00–17.00 στον Ταύρο για τους εργαζόμενους στα κτίρια της Αθήνας και 12.00–16.00 για τους εργαζόμενους στα κτίρια της Κάντζας, όπως αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση την Τετάρτη. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της «Nova» στα γραφεία της Κάντζας, που ανήκουν στον όμιλο «Forthnet».
 
Η εργοδοσία για ακόμη μια φορά, προσέφυγε σήμερα στην δικαιοσύνη, καταθέτοντας νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να κυρηχθεί παράνομη και η στάση εργασίας, η οποία θα εκδικαστεί αύριο Παρασκευή στις 09:00.
 
Την Τετάρτη, η απεργία τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, και την απόφαση του δικαστηρίου, που χαρακτήρισε «παράνομη» την απεργία τους.
 
Στο πλευρό των εργαζομένων, από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), η Επιτροπή Αγώνα Ταύρου - Μοσχάτου και οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα συνταξιούχων, ανέργων και γυναικών.
 
Η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στη FORTHNET, σε ανακοίνωσή της, τονίζει:
«Μετά την ανακοίνωση των μειώσεων στους μισθούς μας, η απάντηση που δώσαμε ήταν άμεση. Με αποφασιστικότητα βγήκαμε μπροστά, οργανώσαμε την αντίστασή μας. Με τη μαζική συνέλευσή μας αλλά και με την 24ωρη απεργία δείχνουμε ότι ο ισχυρότερος κρίκος στη λειτουργία της εταιρείας είμαστε εμείς. Αποδεικνύουμε ότι όταν δρούμε συλλογικά, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Οι δικαιολογίες που επικαλείται η εργοδοσία είναι προσχηματικές. Μιλάει για μείωση κόστους και εξισορρόπηση των μισθών μας. Μας θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, με εξοντωτικές βάρδιες, από ήλιο σε ήλιο. Παίρνει όλα τα μέτρα για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού. Έχει πάρει τηλέφωνο πολλούς από εμάς, μας απειλεί και μας ανακοινώνει το ποσοστό της μείωσης. Στόχος είναι να μας διασπάσει ανάλογα με το ποσοστό της μείωσης ή το ψέμα της μη μείωσης και το ψέμα της διαφοροποίησης παλιών συμβάσεων με τις συμβάσεις των 280€.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι μειώσεις είναι μόνο η αρχή. Αν σκύψουμε τώρα το κεφάλι, αν μείνουμε αμέτοχοι, θα δεχτούμε μεγαλύτερη επίθεση το επόμενο διάστημα.
Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων της Επιτροπής Αγώνα και του ΣΕΤΗΠ, που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, με εκπροσώπους της εργοδοσίας φάνηκε ξεκάθαρα ότι προκαλεί εφιάλτες η διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Στο τραπέζι μπήκε το εκβιαστικό δίλημμα: Μειώσεις μισθών ή απολύσεις.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ.
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Αναφέρθηκε το γελοίο επιχείρημα ότι με αυτά που κάνουμε θα κλείσει η εταιρεία. Τις εταιρείες δεν τις κλείνουν οι εργαζόμενοι! Τις κλείνει η οικονομική κρίση, ο πλούτος που συσσωρεύεται ο ανταγωνισμός τους. Οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, η προσπάθεια να κηρυχτεί η απεργία παράνομη, δείχνει πόσο φοβάται η εργοδοσία την οργανωμένη δράση μας με το συνδικάτο μας.
Συνάδελφοι, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Οργανωμένα και αποφασιστικά. Κανένας συνάδελφος μόνος του!
Αν πάει ο καθένας μόνος του θα είμαστε αδύναμοι. Συμμετέχουμε, οργανωνόμαστε
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
- ΟΧΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ».
ΣΕΤΗΠ: Απειθαρχία και ανυπακοή- Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες ξεκαθαρίζει ότι καμία προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. «Το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράνομο ο εργάτης να παλεύει και να αγωνίζεται για τη ζωή του, για αξιοπρεπείς μισθούς. Αυτό είναι το κράτος που κόπτονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ να σώσουν. Είναι το ίδιο κράτος που με τη βία κήρυξε παράνομη την απεργία των Χαλυβουργών και έστειλε τα ΜΑΤ, που μας καταπνίγει στα χημικά κάθε φορά που διαδηλώνουμε. Αυτό το κράτος ψηφίζει νόμους που μας στέλνουν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανέχεια».
Το ΣΕΤΗΠ ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν δράμι πίσω από τα δικαιώματά τους, από τη ζωή τους. Καλεί κάθε εργαζόμενο στον κλάδο ΤΩΡΑ να γραφτεί στο ΣΕΤΗΠ και μαζικά να δώσει απάντηση στην κρατική βία και τρομοκρατία. Να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 26/11 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: