Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καλό σινεμά στο θερινό «Αιολία» στην Καισαριανή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλό σινεμά στο θερινό «Αιολία» στην Καισαριανή

Ο Δήμος Καισαριανής πατώντας στη βαθιά πεποίθησή του ότι η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα, προβαίνει σε μια κίνηση αλληλεγγύης, καλώντας το κοινό - Καισαριανιώτες και μη - σε δωρεάν κινηματογραφικές προβολές, κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.30, στον ξεχωριστό, λόγω της τοποθεσίας όπου βρίσκεται - μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου - θερινό σινεμά «Αιολία» (Φιλαδελφείας και Σολωμονίδου, τηλ.: 210.724.7600). Το πρόγραμμα προβολών της Δευτέρας έχει φτιαχτεί με τρόπο που να περιλαμβάνει καλό και χρήσιμο κινηματογράφο, σύγχρονο και κλασικό, που συνδυάζει ψυχαγωγία με προβληματισμό και διασκέδαση με πρωτοτυπία και αυθεντικότητα.
 
Την τελευταία Δευτέρα του Ιούνη, 29/6, θα προβληθεί το έγχρωμο επικό αριστούργημα του Ιάπωνα Ακίρα Κουροσάβα «ΡΑΝ» (1985), διάρκειας 160 λεπτών. 

Στις 6 Ιούλη θα προβληθεί η κοινωνική χιλιανή ταινία του Αντρές Γουντ «Ματσούκα» (2004), διάρκειας 120', μια ιστορία που εκτυλίσσεται το 1973, τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης Αλιέντε. 

Τη Δευτέρα 13/7 θα προβληθεί η κλασική ασπρόμαυρη ταινία του Ιταλού Τζίλο Ποντεκόρβο «Η Μάχη του Αλγεριού» (1966) για την έναρξη της αντίστασης στην αποικιοκρατούμενη από τους Γάλλους Αλγερία. Η διάρκεια της ταινίας είναι 120'.

Στις 20/7, θα προβληθεί η κωμωδία των Μόντι Πάιθονς «Μόντι Πάιθον και το Ιερό Δισκοπότηρο» (1975) σε σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ και Τέρι Τζόουνς και με διάρκεια 91 λεπτών, για τον βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης που ξεκινούν για αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου. 

Τη Δευτέρα 27/7 θα προβληθεί η χαριτωμένη σύγχρονη γαλλική κοινωνική κωμωδία «Ψηλά τα χέρια» (2010) σε σκηνοθεσία Ρομέν Γκουπίλ. Η διάρκεια της συμπαθητικής αυτής έγχρωμης ταινίας είναι 90'.


Η πρώτη Δευτέρα του Αυγούστου 3/8, ανοίγει με μια αρχετυπική ταινία του γαλλικού «νέου κύματος». Πρόκειται για την ασπρόμαυρη κοινωνική κατάθεση του Φρανσουά Τριφό «Τα 400 χτυπήματα» (1959), διάρκειας 94 λεπτών.

Στις 10/8 θα προβληθεί το πομπώδες μεσαιωνικό θρίλερ του Γάλλου Ζαν - Ζακ Ανό «Το Ονομα του Ρόδου» (1986) κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ουμπέρτο Εκο, με πρωταγωνιστή τον λαμπερό Σον Κόνερι. Η ταινία διαρκεί 130 λεπτά.

Τη Δευτέρα 17/8 θα προβληθεί η έγχρωμη τουρκική ταινία «Η Διεθνής» (2006) σε σκηνοθεσία Μουχαρέμ Γκιλμέζ και διάρκεια 106'. Η προτελευταία από τις ταινίες της Δευτέρας, θα προβληθεί στις 24/8. Πρόκειται για το «Κάτω από τις βόμβες» (2007) του Φιλίπ Αρακτινζί, μια γαλλο-λιβανέζικη μυθοπλασία διάτρητη από στοιχεία ντοκιμαντέρ, για μια γυναίκα, που με τη βοήθεια ενός ταξιτζή, αναζητά το μικρό της γιο στον ερειπωμένο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς Νότιο Λίβανο.

Οι προβολές της Δευτέρας θα ολοκληρωθούν στις 31/8 με τη θρυλική αστυνομική επινόηση της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί νέγροι» (1965) σε σκηνοθεσία Τζον Πόλοκ και διάρκεια 91'. Η ιστορία γνωστή: Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια έπαυλη στις Αλπεις, μετά την πρόσκληση ενός μυστηριώδους οικοδεσπότη. Καθένας τους κρύβεται, με κάποιον τρόπο, πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας...

Κάθε Δευτέρα, λοιπόν, καλές ταινίες στην Αιολία», στις 9.30 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: