Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Θέμος ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, Πρώην πρεσβευτής , Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ: Η πραγματικότητα δείχνει πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ

Θέμος ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώην πρεσβευτής
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ


Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για να οργανώνεται και να δυναμώνει η λαϊκή αντίσταση στους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες. 
 
Και για ν' ανατρέψει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Επειδή το ΚΚΕ έχει σωστή θεωρία και μακρόχρονη πείρα, οι θέσεις του είναι οι μόνες που έχουν αποδειχθεί σωστές. Οπως οι ερμηνείες και οι προειδοποιήσεις του για τη φύση και τις συνέπειες του σημερινού σταδίου του καπιταλισμού, ειδικότερα των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στην περιοχή μας, που έχουν προκαλέσει και το κύμα των προσφύγων. `Η η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι καμιά φιλολαϊκή πολιτική δεν είναι εφικτή μέσα στο μόρφωμα Ευρωζώνη - Ευρωπαϊκή Ενωση - ΝΑΤΟ. 
Οτι είναι παράλογο ή υποκριτικό να εκφράζει κανείς την ελπίδα πως αυτοί οι οργανισμοί θα αλλάξουν κάποτε σκοπό και συμπεριφορά. 
Η πραγματικότητα δείχνει, επίσης, πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ να τονίζει ότι δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκές οι «συμμαχίες» με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά και οι απόπειρες «αξιοποίησης» των μεταξύ τους ανταγωνισμών. Καθημερινά εξάλλου, δικαιώνεται το Κομμουνιστικό Κόμμα και στις επισημάνσεις του ότι κινδυνεύουν τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο και ότι προωθείται στην Κύπρο ένα νέο σχέδιο Ανάν, μέσω ενός υποχείριου ΟΗΕ, όπως έγινε και με το προηγούμενο.
 
Καθώς ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει και καθώς εντείνεται με τα μνημόνια η επίθεση του ελληνικού λαού, η ισχυρότερη παρουσία του ΚΚΕ στη Βουλή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: