Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις απολύσεις στην Coca Cola στο Βόλο και τις προκλητικές πρακτικές του επιχειρηματικού ομίλου

Σε νέες απολύσεις στην Coca Cola Βόλου προχώρησε η πολυεθνική, την ίδια ώρα που αξιοποιεί όλο το "νομικό οπλοστάσιο" της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να συνεχισθεί απρόσκοπτη η κερδοφορία της, τόνισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ειδικότερα, η ερώτηση αναφέρει τα εξής: 

"Η Ελληνική Εταιρία Εμφιάλωσης (3Ε), θυγατρική της Coca Cola Hellenic Bottling Company (HBC), η μεγαλύτερη εταιρία εμφιάλωσης της Coca Cola στην Ευρώπη, δραστηριοποιούμενη σε 28 χώρες, με τζίρο πάνω από 7 δις, έκλεισε 8 εργοστάσιά της στην Ελλάδα απολύοντας περίπου 2.500 εργαζόμενους. Τελευταία έκλεισε το εργοστάσιο στο Βόλο απολύοντας 200 εργαζόμενους στο όνομα της αναδιοργάνωσης της παραγωγής στην Ελλάδα. 

Η εταιρία μετέφερε παραγωγή και λογιστήριο στη Βουλγαρία λόγω χαμηλότερων μισθών, την έδρα της στη Ζυρίχη, ενώ αδιάψευστα δημοσιεύματα καταγγέλλουν ότι με  σύστημα θυγατρικών εταιριών (KAR - TESS HOLDINGS) φορολογείται στην Ολλανδία και το Λουξεμβούργο λόγω μειωμένης φορολογίας, ενώ στην Ελλάδα ο λαός ματώνει από φόρους των μνημονίων όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων με τη Τρόικα.  

Οι αγώνες των απολυμένων διώχθηκαν δικαστικά από την εταιρία απαιτώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων από τους απεργούς, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς η εταιρία είναι διαφημιστικός πελάτης τους, ξοδεύοντας την ίδια περίοδο εκατομμύρια για διαφημίσεις. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ελευθεριών της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Ευρωενωσιακής πολιτικής μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. 

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στις απολύσεις εργαζομένων και στο γεγονός ότι κι ο εν λόγω όμιλος αξιοποιεί για όλα τα παραπάνω το πλαίσιο συνθηκών και κανονισμών της ΕΕ; 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: