Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για την κοροιδία στους κατοίκους της Βρίσας

Παράσταση διαμαρτυρίας  για την καθυστέρηση απόδοσης των βοηθημάτων στους σεισμόπληκτους της Βρίσας διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την Τρίτη 11 Ιούλη στις 11:00 το πρωί και καλεί τους αγρότες και κατοίκους της Βρίσας να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Ξεπεράστηκαν κατά πολύ τα χρονικά περιθώρια που έβαλε η κυβέρνηση και οι υποσχέσεις που έδωσαν όσοι υπουργοί και κυβερνητικοί φορείς επισκέφθηκαν το σεισμόπληκτο χωριό της Βρίσας στη Λέσβο. Δεν είναι άλλωστε πρωτοφανής τακτική των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων, οι παρελάσεις στελεχών τους πάνω στα ερείπια από τα ακραία καιρικά η γεωφυσικά φαινόμενα αλλά και τα προσωρινά – παροδικά αγκαλιάσματα και οι υποσχέσεις προς τους πληγέντες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις αστικές κυβερνήσεις η κάθε είδους χρηματοδότηση πρέπει να έχει κέρδος ή τουλάχιστον να είναι ανταποδοτική!

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που ξέρει πολύ καλά το τι περνούν οι ξεσπιτωμένοι συμπολίτες μας που επλήγησαν από το φονικό σεισμό της 12ης του Ιούνη αλλά και πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητά τους στις δουλειές τους, αφού οι περισσότεροι είναι αγροτοκτηνοτρόφοι απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

· Να δοθούν άμεσα τα 580 ευρώ του επιδόματος, που θα έπρεπε να είχαν δοθεί αμέσως μετά το σεισμό.
· Να δοθεί άμεσα η επιδότηση ενοικίου, για να μπορέσουν οι άστεγοι να στεγαστούν αξιοπρεπώς για όσο διάστημα χρειαστεί.
· Η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων σπιτιών να γίνει από την πολιτεία γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο.
· Η πολιτεία επίσης να αναλάβει την κατασκευή χώρων αποθήκευσης των οικοσκευών από τα σπίτια που έχουν καταστραφεί
· Να δοθούν άμεσα οι επιδοτήσεις που έχουν παρακρατηθεί για χρέη σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας για το εν λόγω θέμα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την Τρίτη 11 Ιούλη στις 11:00 το πρωί. 

Καλούμε τους αγρότες και κατοίκους της Βρίσας να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία.
 
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: