Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

www.peklesvou.blogspot.com

14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων!


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η κοροϊδία της συγκυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, καλά κρατεί μήνες μετά το λεγόμενο «τέλος» των μνημονίων.
Νέες θυσίες ζητάνε από τους εργαζόμενους, από τους συνταξιούχους, ενώ τάζουν ψίχουλα αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, αποκρύπτοντας βεβαίως ότι από την μία τσέπη θα σου βάζει πέντε και από την άλλη θα σου παίρνουν δέκα, με την κατάργηση του αφορολόγητου. Στον ίδιο δρόμο κινείται και η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας καθημερινά διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θα συνεχίσει το αντιλαϊκό – αντεργατικό έργο των προηγούμενων.

Οι λεγόμενοι «μνημονιακοί» νόμοι, είναι έργο όλων των κυβερνήσεων από την απαρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα. Μόνο με την συλλογική πάλη και τον αγώνα μέσα από δυνατό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε όλες τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Η συγκυβέρνηση κοροϊδεύει εξόφθαλμα όταν μιλάει για την επαναφορά των ΣΣΕ ή για αυξήσεις ψίχουλα. Την απαίτηση πεντακοσίων και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων με αίτημα την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 € την πέταξαν στο καλάθι, γυρίζοντας την πλάτη στους εργαζόμενους και στα συλλογικά τους όργανα, ενώ παράλληλα έφεραν τον συνδικαλιστικό νόμο για ψήφιση στην βουλή,  όπου δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την λειτουργιά των σωματείων, βάζοντας περεταίρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργιών, στην δράση και την οργάνωση των εργαζομένων.
 
Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης !
 
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην ύπαρξη των “στρατοπέδων συγκέντρωσης” hot spot. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, να απομονώσουν ρατσιστικές και ακροδεξιές φωνές που καλλιεργούν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, τόσο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, όσο και για τους κατοίκους των νησιών, αφού σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα των κατοίκων γύρω από τα hot spots χωρίς να κάνει λόγο ούτε για προστασία, ούτε για αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.
 
Να κλείσουν τώρα τα hot spot,
Απεγκλωβισμός εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών!
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η "αναβάθμιση" της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.
Βάζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.
Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, να μην παρασυρθεί άλλο από τις αυταπάτες που σπέρνουν.
Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

·      Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
·      Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
·      Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
·      Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·      Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
·      Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
·      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
·      Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
·      Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.
·      Άμεσο κλείσιμο των «hot spots» σ' όλη τη χώρα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
·      Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
·      Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».
·      Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης
·      Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: