Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου: Oμόφωνη απόφαση για Παλεσβιακό συλλαλητήριο τη Τρίτη 6 Νοέμβρη

Την Τετάρτη 24 Οκτώβρη στη κατάμεστη αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης του πολύκεντρου Παππάδου Γέρας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Θέματα που συζητήθηκαν:
α) Η αποζημίωση που ζητάει η μικρομεσαία αγροτιά του νησιού για τη χαμένη φετινή ελαιοπαραγωγή.
β) Η δακοπροστασία των ελαιώνων. Πως πρέπει να γίνεται η δακοκτονία, από ποιον και γιατί.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε η ανάγκη για αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στη πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που συντάσσονται με αυτή, έχοντας σαν αποτέλεσμα την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, υπηρεσιών και προγραμμάτων που αφορούν τον αγροτικό πρωτογενή τομέα, τη προστασία και ανάπτυξή του. Μια πολιτική που μας οδηγεί στο μακρύ κατάλογο των ανέργων αυτής της χώρας, στο μαρασμό της υπαίθρου και την εξαθλίωση. Τέλος πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για Παλεσβιακό συλλαλητήριο τη Τρίτη 6 Νοέμβρη, εάν μέχρι τότε δεν έχουμε πάρει δέσμευση για άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε:
Πλήρη ανάληψη της δακοκτονίας από την Περιφέρεια, όπως γινόταν μέχρι και το 2011, με έλεγχο και ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αύξηση της χρηματοδότησης του έργου στα προ κρίσης επίπεδα.
Πρόσληψη επαρκούς προσωπικού (μόνιμου και εποχικού ) για την
κάλυψη και του πιο απομακρυσμένου ελαιώνα.
Πρόσληψη ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για έρευνα,
παρακολούθηση και έλεγχο του έργου της δακοκτονίας.
Άμεση καταγραφή και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της καταστροφής της ελαιοπαραγωγής, που προκλήθηκε από ακραίες καιρικές συνθήκες και από το δάκο, χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: