Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ: Καλή ψήφο, καλή συνέχεια με τη δύναμη της αλήθειας, του δίκιου, του αγώνα για τη δική μας, τη δικής σας νίκη !

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Αγαπητοί συμπατριώτες της Λέσβου και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου, αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Συμπορευτήκαμε αγωνιστικά επί σαράντα περίπου χρόνια.

Σήμερα, προχωρώντας προς τη δύση με ψηλά το κεφάλι, μετά από τόσα χρόνια αγώνα, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Κόμμα μου, που όλα αυτά τα χρόνια με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, μα και σε όλους εσάς για την εκτίμηση και την αγάπη που μου δείχνετε.

Κάθε φορά που σας συναντώ σας κοιτάζω στα μάτια με ήσυχη τη συνείδηση. Προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Μπούσουλά μου είχα την ιδεολογία και πολιτική του τιμημένου ΚΚΕ στον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων της χώρας μας και ιδιαίτερα της Λέσβου και ολόκληρης της Περιφέρειας, απ' όποια θέση κι αν βρέθηκα. 

Το κατά πόσο τα κατάφερα εσείς θα το κρίνετε.

Με αυτή την παρακαταθήκη, θεωρώ υποχρέωσή μου, να απευθυνθώ σ' εσάς σήμερα, παραμονές των εκλογικών αναμετρήσεων, που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. 

Οι λέξεις που σας απευθύνω είναι βγαλμένες από την καρδιά μου και οι παραινέσεις μου σμιλευμένες από την πολύχρονη πείρα μου.

Ο λαός μας που δοκιμάζεται σκληρά, σε αυτές τις εκλογές, έχει να διαλέξει: Εάν θα δώσει, με την ψήφο του, το «πράσινο φως» στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και στις παρατάξεις τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για να συνεχίσουν την πολιτική που έχει ισοπεδώσει τη ζωή του και έχει μετατρέψει την χώρα σε ένα ξέφραγο αμπέλι των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί, ή εάν, με την ψήφο του, σταθεί απέναντί τους, και ισχυροποιήσει τη δύναμη της λαϊκής αντεπίθεσης για το δίκιο  και τα δικαιώματά του. Αν θα δώσει, δηλαδή, μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο και αύριο στο εθνικό Κοινοβούλιο, όσο και στους Δήμους και την Περιφέρεια για δημάρχους και Περιφερειάρχη που θα είναι μπροστάρηδες στους αγώνες για τα λαϊκά, μικρά και μεγάλα προβλήματα, και δε θα διστάζουν να συγκρούονται με τα μεγάλα συμφέροντα, με τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ήρθε η ώρα, με την ψήφο σας να βροντοφωνάξετε σε όλους αυτούς τους «σωτήρες» ότι οι ψευτοκαυγάδες τους δεν σας ξεγελούν. Έχουν την ίδια πολιτική στα βασικά ζητήματα που καθορίζουν την πορεία της χώρας (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, επιχειρηματικούς ομίλους). Συναγωνίζονται, στην ουσία, για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και για το ποιος είναι πιο ικανός να εξαπατήσει το λαό.

Η παράστασή τους με τίτλο «Σκότος και φως», «Πρόοδος και Συντήρηση» είναι χιλιοπαιγμένη.

Με τα ελάχιστα που προκλητικά έρχονται να μοιράσουν τώρα προεκλογικά δεν πρέπει να σας κάνουν να ξεχάσετε πόσα σας έχουν αρπάξει και πόσα πρόκειται να συνεχίσουν να αρπάζουν μετά τις εκλογές. 

Μην τους αφήσετε λοιπόν να σας παγιδεύσουν και σας κλέψουν την ψήφο σας.


Ιδιαίτερα απευθύνομαι στους απογόνους των ηρωικών αγωνιστών του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, σε όλους όσους αισθάνονται αριστεροί τους καλώ να υψώσουν τη φωνή τους κατά της ιερόσυλης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχτηκε αδίστακτη, που καπηλεύεται τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, το Ζαχαριάδη, το Βελουχιώτη, την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ προκειμένου να τη διασύρει στη συνείδηση των νέων, για να ξεπλύνει το σφιχταγκάλιασμά της με τους εγκληματίες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την ακροδεξιά.. Αυτή η κυβέρνηση πρόδωσε όλες τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές και αριστεροί!

Το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει και μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματική φασιστική «Χρυσή Αυγή», αλλά και τον καπιταλισμό που γεννά και τρέφει το φασισμό, ήταν και είναι το ΚΚΕ.

Εργαζόμενοι, λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι ορθώστε το ανάστημά σας στην αντιλαϊκή επίθεση και στον εμπαιγμό. 

Το παράδειγμα των κομμουνιστών Δημάρχων της Ικαρίας, της Πάτρας, της Καισαριανής, της Πετρούπολης του Χαϊδαρίου δείχνει ότι, ακόμα και στις συνθήκες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, η γραμμή της λαϊκής αντιπολίτευσης και της διεκδίκησης μπορεί να υπηρετήσει και να έχει αποτελέσματα υπέρ της λαϊκής οικογένειας, υπέρ της λαϊκής κινητοποίησης.

Παραμερίστε λοιπόν προκαταλήψεις και επί μέρους διαφωνίες. 

Ψηφίστε ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που 100 χρόνια τώρα στέκει αταλάντευτα στο πλευρό σας, που έχει δώσει τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, και για να πάρει την τύχη του στα χέρια του ο ίδιος ο λαός, για μια Ελλάδα χωρίς δεσμά από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, για μια καλύτερη ζωή στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων τους.

Η σκυτάλη βρίσκεται σε καλά, σίγουρα χέρια. Αξίζουν την εμπιστοσύνη σας.

Σας καλώ να ψηφίσετε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην Περιφέρεια και στους Δήμους.

Καλή ψήφο, καλή συνέχεια με τη δύναμη της αλήθειας, του δίκιου, του αγώνα για τη δική μας, τη δικής σας νίκη!


Στρατής Κόρακας
                                                                                              20 Μαΐου 2019

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: