Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

«...Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο...» (Της Μαρίας Αϊβαλιώτου *)

«Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδει κι απέπνεε νέες μυρωδιες σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει...Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο...»

Πόσο επίκαιρη και διαχρονική είναι τελικά η «Παρέλαση του παλιού καινούργιου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ; Ένα ποίημα γραμμένο πριν από 80 χρόνια.

Μπορεί να αλλάζουν τα πρόσωπα, οι αρχηγοί, οι ονομασίες των κομμάτων αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες, αντιλαϊκές, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι του πολίτη, του αγρότη, του εργαζόμενου. Φέρνουν μνημόνια και μέτρα εξαθλίωσης. Την μάχη του αύριο δεν την κερδίζουμε με νοοτροπίες του χθες. Δεν υπάρχουν έτοιμοι δρόμοι. Θα τους φτιάξουμε μαζί με συνεργασία και σεβασμό στο αύριο που οφείλουμε στα παιδιά μας.

Σε αυτές τις εκλογές με μεγάλη μου τιμή δέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο πλευρό της Νίκης Τσιριγώτη, υποψήφιας Δημάρχου για το Δήμο Μυτιλήνης. Μέχρι σήμερα ασχολούμαι με τα «κοινά» του τόπου από τη θέση του πολιτισμού.

Φέτος έκλεισα τα 30 χρόνια στο θέατρο. Οι άνθρωποι χαμηλών τόνων, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού έχουν φωνή. Κάντε τη δυνατή!

* Η Μαρία Αϊβαλιώτου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μυτιλήνης - Δημοτική Ενότητα Αγιάσου

www.lesvosnews.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια: