Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/12/2008


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους μπροστά στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης - κεφαλαίου και του Νομάρχη Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Σγουρού. Έχουν σαφή στόχο να χτυπήσουν το χρόνο εργασίας, στο πλαίσιο των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισε η κυβέρνηση μαζί με τον Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλουν τη δουλειά την Κυριακή στις 28/12/08. Στην ουσία επιχειρούν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα την τόνωση της αγοράς. Δήθεν λένε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων δεν είναι υποχρεωτικό και οι εργαζόμενοι αν θέλουν προαιρετικά μπορούν να δουλέψουν. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την τρομοκρατία που ασκούν στους εργαζόμενους με την απειλή της απόλυσης αν ο εργαζόμενος αρνηθεί. Αυτή η κίνησή τους στρέφεται και κατά των ΕΒΕ. Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους ΕΒΕ να προσέξουν πολύ. Δεν τους ωφελεί αυτή η κίνηση. Ωφελεί μόνο τα πολυκαταστήματα, τους μεγαλέμπορους.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι ΕΒΕ ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να τους κολακέψει, παίρνει μέτρα σε βάρος τους και σε όφελος των πολυκαταστημάτων. Δεν εξουσιοδοτούμε κανένα εμπορικό σύλλογο της Αθήνας, τοποτηρητή και διορισμένο υπάλληλο των πολυεθνικών να μιλάει εξ ονόματος των εργαζομένων στο εμπόριο.

Η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, έδωσε ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι πήραν 1 ευρώ αύξηση. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι οι ώρες που λείπουν από τους εργαζόμενους, αλλά η οικονομική δυνατότητα, η έλλειψη χρημάτων. Την κρίση δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Την πολιτική που αγανακτεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα την ακολουθούν και την επιβάλλουν το κεφάλαιο, η Ε.Ε., τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. Στο όνομα της κρίσης μεθαύριο θα επιχειρήσουν συνολικά να αφαιρέσουν ότι απέμεινε από εργατικά δικαιώματα. Θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν δουλειά και τη νύχτα, δουλειά με μερική απασχόληση και ωρομίσθιο, ανασφάλιστη. Στόχος τους η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, η καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων και των ΕΒΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, την εργατική τάξη να μην αποδεχτούν τη δουλειά την Κυριακή. Να μην αποδεχτούν τα ιδεολογήματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ότι όλοι μαζί, εργοδότες και εργαζόμενοι, να σώσουμε την οικονομία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση, την αντιλαϊκή πολιτική και τα αποτελέσματά της. Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, το μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, η Ε.Ε.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα, να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, να δώσουν δύναμη στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μπροστά στους νέους αγώνες που έρχονται.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

23/12/2008

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: