Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


Την πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από Αστυνομικό στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα του γενικότερου κλίματος κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που έχει καλλιεργηθεί σε βάρος του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, καθώς και το συνολικό αυταρχικό πλέγμα νομοθεσίας που έχουν θεσπίσει η ΕΕ και τα κράτη μέλη, κατήγγειλε με ερώτησή του στην Επιτροπή της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του KKE Θανάσης Παφίλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του, «πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Αστυνομικό ο 15 χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Η δολοφονία αυτή, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και μαζικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα ανάλογα περιστατικά αστυνομικής και κρατικής βίας και δολοφονιών στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως π.χ. στη M. Βρετανία. Τα περιστατικά αυτά είναι φυσικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα του κλίματος τρομοκρατίας και καταστολής που καλλιεργείται από ένα πρωτοφανές, αυταρχικό νομοθετικό πλέγμα που έχουν θεσπίσει η ΕΕ και τα κράτη μέλη. Το πλέγμα αυτό, έχει δημιουργήσει γιγάντιους μηχανισμούς καταστολής, περιορίζει ασφυκτικά θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες και αντιμετωπίζει το λαό και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα σαν "εσωτερικό εχθρό"».

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης καλεί την Επιτροπή να απαντήσει αν θεωρεί «ότι αυτό το νομοθετικό πλαίσιο εκτρέφει και καλλιεργεί την κρατική βία και την αστυνομική αυθαιρεσία» και αν «προτίθεται να αναγνωρίσει το απαραβίαστο των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής και να καταργήσει τα σχετικά νομοθετικά μέτρα που την ενισχύουν».
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: