Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ...


Πολλά και σοβαρά είναι τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, πέρα από το σημαντικότερο πρόβλημα που είναι το θέμα της στέγασής του.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οπότε και έφθασαν στο σχολείο τα νέα μουσικά όργανα που είχαν ζητηθεί από πέρυσι, μέχρι σήμερα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν έχουν παραληφθεί από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου.

Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται στο σχολείο πολλά όργανα που είναι απαραίτητα για την πρακτική εκπαίδευση των μαθητών και να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ' τους μαθητές, αν προηγουμένως δεν ελεγχθούν από το Υπουργείο.
Αυτή η κατάσταση έχει αγανακτήσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς τους, αφού έχουν χάσει ήδη ένα τρίμηνο και κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα νέα όργανα.

Όπως είναι γνωστό, στο σχολείο υπήρχε έλλειψη μουσικών οργάνων για την εκπαίδευση των μαθητών και τα τελευταία χρόνια είχαν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, για να αναλάβει το Υπουργείο την επίλυση του προβλήματος.
Πέρυσι δόθηκε η υπόσχεση ότι από τη νέα χρονιά το σχολείο θα αποκτούσε όλα τα όργανα, που είναι απαραίτητα για την διδασκαλία των μαθητών και πράγματι τον Σεπτέμβριο έφθασαν 3 πιάνα, βιολιά, πνευστά, ούτια, ταμπουράδες, κιθάρες και μπουζούκια.

Όλα αυτά όμως έμειναν στις αποθήκες του σχολείου, αφού για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές πρέπει προηγουμένως να γίνει η παραλαβή τους από Επιτροπή του Υπουργείου. Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει γίνει η παραλαβή και έτσι η πρακτική εκπαίδευση στα μουσικά μαθήματα εξακολουθεί να γίνεται με πολλά προβλήματα.

Εξάλλου, “από την τσέπη τουςεξακολουθούν να πληρώνουν οι μαθητές τα μουσικά βιβλία, αν και με απόφαση του Υπουργείου από την φετινή χρονιά τα βιβλία θα έπρεπε να δίνονται στους μαθητές δωρεάν. Κάθε μαθητής πληρώνει για την αγορά των βιβλίων περίπου 150 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Μιλώντας στα “ΑΙ.Ν.” για το θέμα ο γγ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Μυτιλήνης και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Αντώνης Παπανικολάου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτή η κατάσταση που επικρατεί με τα καινούργια μουσικά όργανα που έχουν έρθει στο σχολείο μας και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, είναι - αν μη τι άλλο - απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το Υπουργείο δεν προχωρά στην παραλαβή τους για να μπορέσουν επιτέλους τα παιδιά μας να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους. Έχει περάσει ήδη ένα τρίμηνο και δεν ξέρουμε αν θα φθάσουμε στο τέλος της χρονιάς και τα όργανα θα βρίσκονται ακόμη μέσα στις αποθήκες».
πηγή: Αιολικά Νέα, 03/12/2008

θυμίζουμε ότι σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση διανομής των σχολικών βιβλίων μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης είχε απευθύνει στη βουλή το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του νομού κ. Σ. Σκοπελίτη.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: