Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

Όταν πριν από λίγες μέρες απεργούσαν οι ναυτεργάτες, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της χύμηξαν να τους κατασπαράξουν, επειδή - λέει - καταστρέφουν τον τουρισμό. Τα ίδια λένε τα προπαγανδιστικά επιτελεία της αστικής τάξης κάθε φορά που ένας κλάδος κάνει το βήμα να αμφισβητήσει αγωνιστικά το αντιλαϊκό μνημόνιο.

Εδώ και τρεις μέρες, η Αίγινα παραμένει χωρίς ρεύμα, που σημαίνει χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, ακόμα και χωρίς νερό. Το ρεύμα δεν το έκοψαν οι απεργοί ναυτεργάτες, ούτε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Το μπλακ άουτ το προκάλεσε η μετοχοποιημένη εδώ και χρόνια ΔΕΗ, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στην οποία αλωνίζουν οι εργολάβοι και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, κυριαρχεί η απαξίωση ειδικευμένου προσωπικού και υποδομών.

Αυτή η ΔΕΗ, την οποία τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει εξολοκλήρου στο μεγάλο κεφάλαιο, δε συντήρησε όπως θα έπρεπε τα καλώδια μεταφοράς του ρεύματος προς την Αίγινα, λόγω κόστους. Αυτή η ΔΕΗ, έχοντας ξεπουλήσει τις υποδομές της, περίμενε να έρθει πλατφόρμα ιδιώτη για να αποκαταστήσει τη ζημιά, ενώ το χρονοδιάγραμμα για την οριστική επιδιόρθωση παραμένει άγνωστο.


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: