Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ … Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!!!

Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιο του με αριθ. Πρωτ. 144766/Γ4 16/11/2010 «για τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια» ενημερώνει τους γονείς ότι «το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών». Ζητά από τους γονείς να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ως τις 19-11-2010, ότι «έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς» και να δηλώσουν «αν επιθυμούν ή όχι την συνέχιση της φοίτησής τους στο αντίστοιχο άθλημα».
Ζητούν στην ουσία από τους γονείς ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.

Η ΑΣΓΜΕ καλεί όλους τους γονείς να αρνηθούν να υπογράψουν οποιαδήποτε δήλωση με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία, να απορρίψουν και να καταργήσουν στην πράξη τα σχέδια του υπουργείου για την εμπορευματοποίηση της παιδείας, να προετοιμάσουν κινητοποιήσεις μαζί με τα παιδιά τους και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς διεκδικώντας:
- δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα
- δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
- όχι στην αποκέντρωση της παιδείας και το πέρασμα των σχολείων μέσω του Καλλικράτη στη τοπική διοίκηση.

Μετά την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 70% για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, πέρα από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει προσληφθεί το σύνολο των γυμναστών για να τα στελεχώσουν τα αθλητικά σχολεία, θέλουν να μεταφέρουν και το κόστος της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια ανοχής. Χρυσοπληρώνουμε χρόνια τώρα!
Την Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010 το Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00 απαιτώντας παράλληλα να:

«ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ € ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ»

- Η εκπαίδευση πρέπει να μείνει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για να μπορεί η μόρφωση να είναι δικαίωμα όλων των παιδιών, αλλά και για μην καθορίζεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα!
- Οι γονείς ενωμένοι θα αποκρούσουμε αυτές τις εξελίξεις και θα προστατέψουμε τόσο το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δωρεάν μόρφωση, όσο και το περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης.
- Η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας κι όχι του γονιού!
- ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡATIKO ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε.Σ.Π.Α.
- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Το Γραφείο Τύπου της Συνομοσπονδίας ( Α.Σ.Γ.Μ.Ε. )
flg@in.gr - 2104614202 – 6975126001
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: