Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(;) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

Είπε: «Μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων κατά του Μνημονίου», «από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας». Από την άλλη όμως δήλωσε: «...δεν είναι δυνατόν στο όνομα της ενότητας η μειοψηφία να απαιτεί την επιβολή των δικών της όρων».

Ενότητα λοιπόν θέλει και προσδοκά ο κύριος Τσίπρας. Ενότητα συνιστώσων με τρεις και τέσσερις απόψεις μέσα σε κάθε μία. Άλλοτε έτσι και άλλοτε γιουβέτσι. Ενότητα και μη περιχαράκωση της Αριστεράς (;) θέλουν και τα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα. Τους έπιασε όλους ο πόνος να μην χάσουμε... την μεγάλη ευκαιρία. Αριστερά(;) του ΠΑΣΟΚ, Αριστερά(;) δημοκρατική, Αριστερά(;) Ευρωπαική, Αριστερά(;) Σύγχρονη... Μέσα σε αυτή την Αριστερά, έαν ρωτήσετε και την επίσημη Ευρώπη είναι και το ΠΑΣΟΚ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Στρος Καν: «Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η Αριστερά στην εξουσία νίκησε» !!!
Τελικά τι, πώς και ποιός είναι η Αριστερά;

Τέτοια λοιπόν Αριστερά θέλουν. Υποταγμένη και απλώς διαχειριστική. Οποιαδήποτε άλλη Αριστερά αποτελεί "αναχρονισμό", είναι "περιχαρακωμένη" και επικίνδυνη. Άσε που έχει και "ξύλινη γλώσσα"... Γιατί "ξύλινη" είναι γλώσσα που λέει ότι πρέπει υγεία, παιδεία, μόρφωση, δουλειά να θεωρούνται αυτονόητα και να μην μπαίνουν στην κουβέντα του στυλ "0.4% του ΑΕΠ, να τ΄αφήσω;" ή "13,8% ανεργία, καλά είναι ή να το στρογγυλέψω;". Ξύλινη, γιατί αν σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και απαιτήσει ο λαός τα αυτονόητα τότε θα είναι σαν ένα "ξύλινο" τείχος να μπαίνει μπροστά σε όλους αυτούς που πλουτίζουν βγάζοντας υπερκέρδη από το εμπόριο της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας κ.ο.κ.

Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε μια Αριστερά "προοοδευτική" και "δημοκρατική" τέτοια που ακόμα και έαν αποχωρήσει από ένα πολιτικό σχηματισμό να φιλοξενείται στην Αυγή καθημερινά προκειμένου να αποκτήσει νόημα ο διάλογος... Τέτοια που θα συνεργάζεται με το "καλό" ΠΑΣΟΚ για το "καλό" του τόπου. Βέβαια αναλόγως του "τόπου", αφού έαν "οι συνθήκες το απαιτούν" τότε πρέπει και μπορεί να συνεργασθεί και με Ν.Δ. και με ΛΑΟΣ και με τον... διάβολο ακόμα προκειμένου να "ξεριζώσει το κακό".

Βέβαια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε και την πρόβλεψη ότι μάλλον το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει σε αυτό το "Μέτωπο". Να και κάπου που συμφωνούμε μαζί του. Γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, σε Μέτωπο κατά του "σύγχρονου Μνημονίου". Μέτωπο που δυναμώνει και βρίσκεται στο δρόμο στους εργασιακούς χώρους. Μέτωπο στο οποίο έχουν προσκληθεί όλοι όσοι αγανακτούν όλοι όσοι έχουν αναρωτηθεί ότι "δεν μπορεί, θα υπάρχει άλλος δρόμος". 'Ετσι λοιπόν, όχι μόνο το ΚΚΕ δεν θα λάβει μέρος σε αυτόν τον θίασο που θέλετε (θέλουν) να φτιάξετε(ουν), αλλά ούτε και ο κόσμος που καταλαβαίνει σιγά σιγά το ρόλο και τις επιδιώξεις των σχηματισμών αυτών. Γιατί ο πραγματικός ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ θέλει να συμμετέχει σε ένα "ΜΕΤΩΠΟ" για το οποίο θα υπερηφανεύεται ότι έχει το ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟ και δεν ντρέπεται γιά τίποτα και για κανέναν...

Το πραγματικό Μέτωπο έχει σχηματισθεί και δυναμώνει καθημερινά αλλά σε αυτό κάποιοι δεν θέλησαν (θέλουν) να συμμετέχουν προφανώς γιατί δεν έχει "καρέκλες" και Υπουργεία. Έχει μόνο συνεχή αγώνα και επαγρύπνηση για να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε τα "σοσιαλιστικά" τους σχέδια. Σας περιμένουμε !!!



Aristeri Poria

3 σχόλια:

στελλα νικ είπε...

ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΣΠΑΓΕ ΟΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΣ ΕΝΑ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!!!

στελλα νικ είπε...

ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΣΠΑΓΕ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΟΥ...

Aristeri Poria είπε...

Συμφωνώ απολύτως...

Και μάλλον τώρα τελευταία ο διάολος θα σπάσει πολλά ποδάρια...