Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Επαναστάτης με αιτία και... ιδεολογία ο Σάββας Κωφίδης. Ο 49χρονος τεχνικός εξηγεί γιατί δεν πλήρωσε το αντίτιμο που προβλέπεται στα διόδια. "Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Διεκδικώ τα δικαιώματα μου. Δεν πρέπει να πληρώνουμε χαράτσι".
Ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή την περασμένη Κυριακή ταξίδεψε με προορισμό τη Λάρισα προκειμένου να παρακολουθήσει διά ζώσης τη συναυλία των Αμερικανών metallers Lizzy Borden που επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά τη χώρα μας.
Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού αρνήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις σταθμούς διοδίων (σ.σ. ο πέμπτος ήταν ελεύθερος) να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο που προβλέπεται προκαλώντας πολλά μεγάλες συζητήσεις για την ενέργεια του. Μάλιστα το γεγονός κατεγράφη και σε videos που παρουσίασε πρώτο το Sport24.gr.




Ο ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα Κωφίδης για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει την κίνηση "HASTA LA VICTORIA SIEMPRE" στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.
"
Η αφορμή τούτης της ενέργειας δόθηκε από δύο οργανώσεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα 'Δεν πληρώνω στα διόδια' και 'stop στα διόδια'.
Ιδρύσαμε τη δική μας κίνηση που ονομάζεται "Hasta la victoria siempre". Πρόκειται για μία φράση που ανέφερε ο Τσε Γκεβάρα. Τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικούς κοινωνικές ομάδες όπως είναι το ποδόσφαιρο, το θέατρο, όμως υπάρχει ένας κοινός κοινωνικός σκοπός. Το δίκαιο είναι να μην ξαναπληρώσουμε τα διόδια
".

"Έχει χυθεί πολύ αίμα σε αυτούς τους δρόμους"
Ο κ. Κωφίδης ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε μία τέτοια ενέργεια τονίζοντας πως εκτός των άλλων η ενέργεια του ήταν και συμβολική.
"Δεν γίνεται σε μία χώρα που θεωρείται δημοκρατική όπως είναι η Ελλάδα να υπάρχουν μπάρες. Γιατί να πληρώνουμε χαράτσι; Δεν δικαιολογείται αυτό από τη στιγμή που στον συγκεκριμένο δρόμο έχει χυθεί πολύ αίμα.
Ο δρόμος μετά τα Μάλγαρα γίνεται διπλής κατευθύνσεως, έχει ατέλειες και δεν πληρεί τις προϋποθέσεις με συνέπεια να θεωρείται επικίνδυνος για τους οδηγούς.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως δεν υπάρχει παράδρομος προκειμένου να αποτελεί εναλλακτική λύση για όποιον δεν επιθυμεί να πληρώσει τα διόδια όπως προβλέπεται.
Ένας τρίτος λόγος είναι πως πληρώνουμε κάθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας για αυτό τον σκοπό, προκειμένου να έχουμε σωστούς δρόμους κάτι που τελικά δεν ισχύει.

"Πρέπει να το κάνουμε όλοι"
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν διστάζει να παρακινήσει τους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο υποστηρίζοντας το δίκαιο της πράξης του.
"Ναι θα τους ενθάρρυνα. Το δίκαιο υποστηρίζουμε. Δεν αρκεί να το κάνω εγώ και άλλοι δύο-τρεις. Θα πρέπει να το κάνουμε όλοι για να ταρακουνηθεί το κράτος.
Δεν είναι βέβαια το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας αυτό, όμως έτσι όλοι θα μας προσέξουν. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε διόδια για αυτούς τους δρόμους".

"Δεν έχω να φοβηθώ κάτι"
Ο Σάββας Κωφίδης επαναλαμβάνει πως δεν έχει να φοβηθεί κάτι.
"Να φοβηθώ τι; Θα διεκδικώ το δικαίωμα του απλού πολίτη. Θα πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για όλους.
Οι δρόμοι θα πρέπει να είναι μονής κατεύθυνσης. Για παράδειγμα δεν γίνεται να κόβεται μετά τα Μάλγαρα. Θα πρέπει να διευκρινήσω πως το πρόβλημα δεν είναι το αντίτιμο των δύο ευρώ. Σε καμία περίπτωση.
Το κάνω για τον κόσμο. Σε κάθε ζήτημα στη χώρα αντιδρούν ένας-δύο άνθρωποι και στη συνέχεια πνίγεται το θέμα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει να αντιδράσουν όλοι".


πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Γ. Γεωργόπουλου στο sport24.gr (για το θέμα ενημερωθήκαμε αρχικά από το larissaagorakanenas.blogspot.com)

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: