Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;

Είναι πλέον δεδομένο ότι το να παρακολουθείς τις ειδήσεις των μεγαλοκαναλαρχών και της κρατικής ΕΤ και ΝΕΤ, αποτελεί μεγάλη και αβάσταχτη βάσανο! Είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το χυδαίο γκαιμπελισμό και την αβάσταχτη ελαφρύτητα του είναι, από τα λογής λογής τσιράκια τους, μεγαλοδημοσιογράφους και μη.

Τα μαντρόσκυλα του Αλαφούζου, οι πρασινοφρουροί του Μεγκάλου καναλιού, οι ροζ ειδήσεις σε Σταρ, σε Άλφα και το τόσο όσο να μην εκτεθούμε του ΑΝΤΕΝΑ σε συνδυασμό με τα απείρου κάλλους καυγαδάκια της Μακρή με τον Τράγκα στο Άλτερ για τις δόσεις και τον τρόπο εξαθλίωσής μας, συνθέτουν ένα τοπίο που ενοχοποιούν τα θύματα, σύμφωνα και με την κοινωνιολογική θεωρία του ένοχου θύματος.
Αρχίζεις να πείθεσαι ότι εσύ φταις για όλα, ότι εσύ έχεις δημιουργήσει αυτή την κατάσταση και ότι όσο πιο γρήγορα πληρώσεις την ποινή , τόσο λυτρωτικά θα λειτουργήσει, όσο μάλιστα πιο βαριά είναι τόσο η κάθαρση θα είναι τελική και αμετάκλητη!

Τα ακούσματα ηλιθιότητας είναι καταλυτικά! Υποτιθέμενη αναλύτρια του ΣΚΑΙ, έλεγε, ότι υπουργός της κυβέρνησης της είχε εκμυστηρευτεί πως δεν φοβούνται τις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ -προσέξτε εδώ- και του ΠΑΜΕ αλλά τη νεολαία μη βγει στους δρόμους.
Το ΠΑΜΕ λοιπόν ένα και το αυτό με τους εργοδοτικούς ξεπουλημένους συνδικαλιστές, ένα και το αυτό με τα κυβερνητικά και γενικότερα εργοδοτικά λευκά κολάρα, που χωρίς ντροπή «Παναγοπουλίζουν» ψεύδονται ασύστολα και προσκυνούν ως γνήσιοι αυλικοί τα αφεντικά τους.
«Εμείς δεν ποινικοποιούμε τους επιχειρηματίες», είπε ΠΑΣΚίτης συνδικαλιστής από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ το Σάββατο επιβεβαιώνοντας τις ευθύνες της πλειοψηφίας, που με την υπεράσπιση της μετοχοποίησης της ΔΕΗ έχει συνδιαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση (εργολαβίες, ακριβά τιμολόγια κ.ά.). Μάλιστα, ο ίδιος συνδικαλιστής, είπε ότι «εργαζόμενοι κι εργοδότες είναι συνέταιροι στις επιχειρήσεις» και πως «τα μικροαφεντικά είναι αυτά που κατακλέβουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων». Στο ίδιο μοτίβο, ο άλλος ΠΑΣΚίτης …«εκπρόσωπος των εργαζομένων», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, δήλωνε ότι «δεν πάει άλλο», «κάθε μέρα συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια! Τον άνεργο δεν τον ενδιαφέρουν τα συλλαλητήρια. Ακόμη και όσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις έχουν βαρεθεί πια»! Κυνικοί και βαθιά ταγμένοι με τα συμφέροντα των εργοδοτών; Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για τέτοιους επικίνδυνους και θρασείς «τελάληδες» των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Κι όμως, οι Πορτοσάλτηδες όλων των καναλιών ιδιωτικών και κρατικών διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι φταίνε όλοι οι συνδικαλιστές, φταίνε οι 300 της βουλής, φταίνε οι πολιτικοί, φταίνε τα πάντα…. εκτός από τον καπιταλισμό, την αστική τάξη που κυβερνά, τους σύγχρονους αστικοτσιφλικάδες πολιτικούς της του ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ, και τα διάφορα δεκανίκια τους από δεξιά και αριστερά.
Αυτή γενίκευση, που είναι σε τελική ανάλυση υπεραπλούστευση, επενδεδυμένη με μεγάλης έντασης αγανάκτηση μεταδίδεται από το πρωί μέχρι το βράδυ από τα συστημικά ΜΜΕ μικρά και μεγάλα, για να οδηγήσει πού;
Στην ίδια άσφαιρη αγανάκτηση! Στην αγανάκτηση του πουθενά, στον καναπέ γιατί «σιχαίνομαι να τους βλέπω!» Αυτοί όμως με αυτού του είδους την αγανάκτηση κυβερνάνε, «συνδικαλίζονται και μας τσαλαπατούν»!

Τι φοβούνται; Την ταξική αγανάκτηση που προέρχεται και πηγάζει από τη γνώση της αναγκαιότητας, από τους αιώνες σκλαβιάς που κουβαλάμε, από το ταξικό και ζωοποιό μίσος της ανατροπής, της ρήξης με τη σημερινή καπιταλιστική σαπίλα, τη θέση για σοσιαλισμό-κομμουνισμό , το αιώνιο φάντασμά τους!
Αυτό είναι ο εφιάλτης τους και αυτό με νύχια και δόντια προσπαθούν να αποφύγουν. Η ιστορία όμως δεν αποφεύγεται, η διαλεκτική της πορεία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όχι προς τα πίσω παρά τις προσωρινές ήττες και πισωγυρίσματα , αλλά προς τα μπρος.
Η πρόκληση για μας δεν είναι αν θα ζήσουμε αυτές τις στιγμές της εφόδου στον ουρανό που ούτως ή άλλως θα έρθουν - κι αυτό η ιστορία το διδάσκει - αλλά αν θα συμβάλλουμε σε αυτή τη κατεύθυνση, αν θα είμαστε το λάδι στα γρανάζια του συστήματος ή η άμμος που θα τα καταστρέψει.

Η επιλογή αυτή είναι επιλογή ζωής και ο καθείς εφ ω ετάχθη!
Το δεν ήξερα, δε γνώριζα είναι για τους αφελείς και οι εποχές της αφέλειας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: