Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΕΙΔΗ, ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ, Ι.Δ.Ε.Α. ΚΑΙ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΙ

Αναρωτιόμαστε τι σχέση μπορεί να έχουν οι προβοκατόρικες δηλώσεις Καρατζαφεροειδών, Παγκαλοειδών και το χτύπημα της συγκέντρωσης του Π.Α.ΜΕ. στις 20 Οκτώβρη με "κρούσματα" φασισταριών στο Ε.Σ. αλλά και τον "αλήστου μνήμης" Ιερό Δεσμό Ελλήνων Αξιωματικών (ΙΔΕΑ).

 Όταν ο πατέρας διατάζει συνάδελφό του να φωνάξει "Κάτω ο Κομμουνισμός" και ο γιός κάνει "συναυλία" με τον ύμνο της Χούντας ενώ κάποιοι καθηγητές του στην Ευελπίδων στέλνουν επιστολές προκειμένου να τονίσουν πόσο "άριστος" μαθητής και πως δεν πρέπει να διαγραφεί...

Ένα μικρό βιογραφικό της οικογένειας (αποσπάσματα από το zougla.gr)

Ο λαός λέει «το μήλο κάτω από τη μηλιά» και προφανώς δεν έχει άδικο ούτε στην περίπτωση της οικογένειας Φαραντάτου.

Την 28η Οκτωβρίου 1982, ο νεαρός εύελπις, και αυτός αρχηγός της τάξης των τελειοφοίτων της σχολής Ευελπίδων όπως και ο γιος του σήμερα, σε μια έξαρση αρρωστημένου εθνικο-πατριωτισμού είχε διατάξει συνάδελφό του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο Κομμουνισμός» εξ αιτίας μίας πληροφορίας -καρφωτή- ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ.
Ο πρωτοετής εύελπις απο την Καρδίτσα, Παπαϊορδανίδης, είχε το κουράγιο να αρνηθεί και οι τραμπούκοι εθνικόφρονες συμμαθητές του με επικεφαλής τον πατέρα του σημερινού δράστη τον έστειλαν στο νοσοκομείο!
Λόγω του συμβάντος ο κ. Παπαϊορδανίδης εγκατέλειψε το στρατό δίνοντας πρόωρο τέλος στην στρατιωτική του καριέρα. Ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Αβέρωφ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ότι επιτρέπει στο ΚΚΕ να "διαβρώνει" το στράτευμα.

Εξαιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. ο αείμνηστος Κώστας Κάππος, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Η ηγεσία του στρατεύματος όμως δεν φρόντισε να αποτάξει τον Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος σήμερα, περήφανος για τις ενέργειες του γιου του Χρήστου προφανώς, υπηρετεί ως ανώτερος αξιωματικός στο Σουφλί, με το βαθμό του ταξίαρχου. Αν τον είχαν αποτάξει εκείνη την εποχή τώρα ο γιος του δεν θα πραγματοποιούσε τα γνωστά του καμώματα στη Σχολή Ευελπίδων, ούτε θα προΐστατο της -επί της ουσίας- στάσης στην καρδιά της Σχολής, τραγουδώντας τον ύμνο της Απριλιανής Χούντας.

Όμως η ιστορία δεν σταματά ούτε εδώ. Από τον εγγονό στον πατέρα και από τον πατέρα στον παππού, διότι, ως φαίνεται, οι Φαραντάτοι έχουν παράδοση στις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους.

Ε λοιπόν, όταν το 1982 ο -νεαρός τότε- σημερινός ταξίαρχος προσπαθούσε να ταπεινώσει συμμαθητή του, αριστερών φρονημάτων, η τότε ηγεσία είχε αποστρατεύσει τον πατέρα του, παππού του σημερινού εύελπι. Να σημειωθεί ότι τη χρονιά που αποστρατεύτηκε ο παππούς Φαραντάτος, ο δεύτερος γιος του ήταν κι αυτός αρχηγός της τάξης του στη σχολή των Ευελπίδων. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον αδερφό του νεαρού εύελπι ο οποίος είναι πρωτοετής και αρχηγός της τάξης του.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι ο ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραντάτος που σήμερα υπηρετεί στο Σουφλί, πατέρας του Χρήστου Φαραντάτου ο οποίος απασχολεί την κοινή γνώμη με τις χουντικές του πεποιθήσεις, υπηρέτησε στο γραφείο του Βαγγέλη Μεΐμαράκη, υπουργού Άμυνας της Ν.Δ. και ηγετικού στελέχους του κόμματος.

Το ότι στο στράτευμα εμφανίζονται κατά καιρούς ακροδεξιά και χουντικά «μπουμπούκια» δεν αιφνιδιάζει. Είναι γνωστό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις όλου του κόσμου. Το ότι όμως ακροδεξιά τέτοια στοιχεία επιβραβεύονται με μεταθέσεις ώστε να υπηρετήσουν πλησίον των υπουργών είναι ατόπημα αλλά και πολιτικό ολίσθημα. Να τον χαίρεται τον Φαραντάτο του ο. κ. Μεΐμαράκης.

Το χρονικό της χουντικής έξαρσης

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής και μετά την ανάγνωση της ημερησίας διάταξης που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κι αφού αποχώρησαν οι αξιωματικοί, ο αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής, Χρ.Φαραντάτος, διέταξε συναδέλφους του να προσέλθουν στο βήμα και να τραγουδήσουν τον ύμνο της Απριλιακής Χούντας. Όπερ κι εγένετο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ίσως τελικά η παλιά και λαμπρή παράδοση της κυκλοφορίας του Εύελπι (Ίκαρου, Ναυτικού Δόκιμου) από και προς τη σχολή με την όμορφη αυτή στολή εξόδου να μην είναι πλέον επίκαιρη και να θέτει σε κίνδυνο τα νέα αυτά παιδιά. Δεν μπορούν να εκτίθενται οι νέοι αυτοί δόκιμοι αξιωματικοί σε προπηλακισμούς και ύβρεις από κάθε ένα που θέλει να παραστήσει το δημοκράτη και τον ηθικό ..» ! Πότε είχαν και έχουν προπηλακιστοί Ευελπίδες ; ΠΟΤΕ ! Μήπως Εσείς θέλεται να μην κυκλοφορούν με στολές εξόδου ; Μήπως άθελα σας παίζεται το παιχνίδι εκείνων που καταστρέφουν την Ελλάδα (Εδαφικά), και τον Ελληνικο Λαό (Οικονομικά, Πνευματικά/Ψυχικά, Μείωση Γεννετικά κ. Εξαδραποδισμού)! Διότι την Ελλάδα κ. τον Ελληνικό Λαό/Εθνος, τον κατέστρεψαν οι «Εθνικόφρονες», αυτοί οι αγράμματοι, αστοιχείωοτοι και ασυνείδητη – ΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ! ΟΙ ΕΝ.ΔΥΝ. της Ελλάδος είναι το ΝΟΜΙΜΟ ΕΝΟΠΛΟ ΤΜΗΜΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Αυτά ΟΛΑ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μέσα στον «χρόνο» και στην Ιστορια του Λαού μας! Φιλικά Επιστημονικά κ. Ελληνικά !

Aristera sti Mitilini είπε...

Σχετικά με τη σημείωσή σου ότι παίζουμε το παιχνίδι άλλων, όσο και να το θέλεις η "ιστορία του λαού μας" έδειξε ότι άλλος ήταν αυτός που είπε "... στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας"...
Τα ίδια έλεγαν και τότε κάποιοι "ευαίσθητοι" όταν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ΕΑΜ_ΕΛΑΣ το έλεγαν,(που ανάμεσά τους ήταν και στρατιώτες/αξιωματικοί του Ε.Σ.)και μετέπειτα του ΔΣΕ έχυναν το αίμα τους.
Ότι τάχα μου, "πυροδοτούν" τα αντίποινα των Γερμανών ή αργότερα της "Εθνικής Κυβερνήσεως" αυτής που για εντολείς είχε Άγγλους και Αμερικάνους...