Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) για τις αποφάσεις που παίρνουν και οδηγούν τον λαό των νησιών μας στην εγκατάλειψη και την απομόνωση προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μονοπωλίων.

Αυτή η πολιτική είναι που κόβει μισθούς και συντάξεις, που βάζει συνεχώς νέα χαράτσια, που ανεβάζει την φοροληστεία του λαού και φοροαπαλάσσει το κεφάλαιο, που θέλει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στις παραμεθόριες περιοχές, που κλείνει υπηρεσίες και απολύει εργαζόμενους στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, που καταργεί την δωρεάν παροχή φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης, συρρικνώνει τα σχολεία και την εκπαίδευση.

Αυτή η ίδια πολιτική είναι που ευθύνεται για την μείωση των αεροπορικών δρομολογίων, την αύξηση των εισιτηρίων και τώρα την υποβάθμιση ακόμα παραπέρα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με μισό καράβι.

Η πολιτική της ελεύθερης αγοράς είναι που το 2000 επέβαλλε την απελευθέρωση των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με αποτέλεσμα από τρία καράβια Σάμο-Πειραιά να μείνουμε με μισό και οι άλλοι προορισμοί (Θεσσαλονίκη, νησιά περιφέρειας κ.λ.π) να μην καλύπτονται. Την ίδια στιγμή τριπλασιάστηκαν τα εισιτήρια και τα κέρδη των εφοπλιστών ενώ οι ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι και με την άρση του ΚΑΜΠΟΤΑΖ θα μείνουν και άνεργοι. Αυτή η πολιτική είναι που ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή υπέρ του Βγενόπουλου και έχουμε μείωση δρομολογίων και 150€ εισιτήριο.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι φοιτητές, όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, έχουμε μια επιλογή: συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική που δημιούργησε την κρίση. Με την πολιτική που υπερασπίζεται τα κέρδη των εφοπλιστών. Με την πολιτική που μας οδηγεί στην εγκατάλειψη και στην απομόνωση, στην φτώχεια και στην ανεργία.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φορείς αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και φοιτητών, τις επιτροπές αγώνα, σε λαϊκό μέτωπο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από αυτήν την πολιτική.

Να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Να διεκδικήσουμε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά, Βόρεια Ελλάδα και με τα Νησιά. Με σύγχρονα και ασφαλή πλοία. Μείωση 50% των εισιτηρίων και κατάργηση των φόρων (διόδια) στα αεροδρόμια και λιμάνια. Να πούμε όχι στην άρση του Καμποτάζ και ναι σε εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική ανάπτυξης του τόπου με συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας, με την δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: