Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COCA-COLA 3Ε

Τα σωματεία εργαζομένων COCA - COLA 3E Πατρών, COCA - COLA 3E Αιγίου και Ποτών Τροφίμων Νομού Αχαΐας καλούν σήμερα Τρίτη 6 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα στην πλ. Γεωργίου στην Πάτρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και την απόλυση δεκάδων εργαζομένων στις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα τρία σωματεία καταγγέλλουν την πολυεθνική COCA COLA που προχώρησε στο κλείσιμο των εργοστασίων σε  Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σχεδιάζει την μεταφορά τους σε Βουλγαρία και Ιταλία, και τονίζουν:

«Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς των ποτών και τροφίμων στην περιοχή μας. Κανένας δεν θα μείνει έξω από την επίθεση του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να συντονίσουμε τον ταξικό μας αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων. Ενωμένοι σαν μια γροθιά, μόνο έτσι ο αγώνας μας μπορεί και θα φέρει αποτελέσματα.

Καλούμε τα συνδικάτα της περιοχής μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ και των πολυεθνικών. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να συμπορευτούν μαζί μας με ένα κίνημα αντίστασης και συμπαράστασης. Η απεργιακή κινητοποίηση και ο αγώνας των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο είναι φωτεινό παράδειγμα και για εμάς».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: