Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΤΟ Σπουδάζουσας Λέσβου της ΚΝΕ: Εκδήλωση - συζήτηση για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Την Παρασκευή (21/6) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ Σπουδάζουσας Λέσβου της ΚΝΕ με θέμα την «Εμπορευματοποίηση του αθλητισμού».
 
Ομιλητής ήταν ο Σ. Δημόπουλος, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Ο αθλητισμός είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να μπαίνει στη λογική του ιδιωτικού κέρδους. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο εμπόρευμα, στην Ελλάδα και διεθνώς, χωρίς όμως να αποτελεί ελεύθερη άσκηση του σώματος, ενασχόληση με τον αθλητισμό.
 
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θεωρούν ότι η άθληση και ο αθλητισμός αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο. Ότι η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την άσκηση αυτού του δικαιώματος, δηλαδή να παρέχει τις απαραίτητες υποδομές και την κατάλληλη οργάνωση και ιατρική παρακολούθηση.
 
Είναι ριζικά αντίθετο σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης που στην Ελλάδα στήριξαν νομικά και οικονομικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας ακόμα ένα οικοδόμημα εκμετάλλευσης, σήψης και διαφθοράς και στο οποίο παρεμβαίνει ενεργά η ΕΕ. Το καπιταλιστικό σύστημα εμποδίζει και εκμεταλλεύεται άλλο ένα δικαίωμα των εργαζομένων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: