Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λέσβου για τους παιδικούς σταθμούς.

 
Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ερώτηση τους προς τον κ. Δήμαρχο Λέσβου, εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις καταθέσεις αιτήσεων σε δημοτικούς και βρεφικούς σταθμούς, για τα κριτήρια που υπάρχουν, τι θα γίνει με όσους απορριφθούν αλλά και για το προσωπικό που εργάζεται σε αυτούς.
 
Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρονται και τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς για τη νέα περίοδο και δυστυχώς με βάση καιτην πείρα των τελευταίων χρόνων, με την εφαρμογή της συνεχιζόμενης πολιτικής υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατάργησης των δημόσιων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, τις απολύσεις προσωπικού αλλά και των δραστικών περικοπών των κρατικών προϋπολογισμών για άλλη μια χρονιά θα είναι εκατοντάδες τα παιδιά εκείνα που θα μείνουν εκτός των Δημοτικών Παιδιών και Βρεφικών Σταθμών.»
«Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική που εφαρμόζεται από τη μέχρι τώρα τρικομματική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή από όποιο άλλο μείγμα ήθελε προκύψει και στηρίζεται από τους αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης, πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την οικογένεια των νέων ζευγαριών από τα λαϊκά στρώματα.»
«Αντί να δοθεί ουσιαστική λύση για το πρόβλημα με γενναία κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους, αλλά και με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων για μια ακόμη χρονιά δίνεται προσωρινή λύση μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για φορείς-δομές και ωφελούμενες μητέρες» με το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, το οποίο αρκεί για να καλύψει μόνο 60.000 περίπου αιτήσεις, τη στιγμή που αναμένεται οι αιτήσεις να ξεπεράσουν πανελλαδικά τις 120.000.»
 
«Με βάση τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος τι μέτρα θα λάβει η Δημοτική Αρχή ώστε:

- Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς όλων των παιδιών που θα κάνουν αίτηση οι γονείς τους, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις, με κατάργηση όλων των τροφείων και εξασφάλιση πλήρους και ποιοτικής σίτισης για όλα τα παιδιά.

- Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Να απαιτηθεί η μονιμοποίηση τους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.»
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: