Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς απαιτεί ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Λήμνου

Κλείνοντας το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης», διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα σχολεία, τους μαθητές και τις οικογένειες του νησιού.

Σε σχετική ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει:

«Ζητούμε τον άμεσο διορισμό τριών δασκάλων για τα σχολεία Κάσπακα, Θάνους και Μούδρου και μιας νηπιαγωγού για το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, τον άμεσο διορισμό δύο εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Μουσικής και ενός εκπαιδευτικού Γερμανικής Γλώσσας (...) Ζητούμε την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Παναγιάς, σύμφωνα και με ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, έστω και ως παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου με το διορισμό δύο επιπλέον νηπιαγωγών.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό, παιδιά 4 και 5 ετών να ξυπνούν χαράματα και να μετακινούνται με λεωφορείο αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή.


Ζητούμε τον άμεσο διορισμό τεσσάρων δασκάλων Παράλληλης Στήριξης για τέσσερα παιδιά που χρήζουν Παράλληλης Στήριξης σύμφωνα και με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ Λήμνου (τρία παιδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και ένα παιδί στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου), τον άμεσο διορισμό Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Λογοθεραπευτή για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας, τον άμεσο διορισμό Κοινωνικής Λειτουργού και Ψυχολόγου για τη στελέχωση και λειτουργία του ΣΔΕΥ Καλλιθέας και των ΕΔΕΑΥ.
 
Επιμένουμε στο αίτημά μας για χωρισμό των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Μύρινας και της Ατσικής που έχουν πάνω από 20 μαθητές, με τον απαραίτητο διορισμό δασκάλων, σύμφωνα με τις αρχές της παιδαγωγικής, αλλά και τις θέσεις του κλάδου και του Συλλόγου μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες του νησιού να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα από τις πολιτικές αυτές και να μην παραιτηθούν από τη διεκδίκηση του δικαιώματος των παιδιών τους στην μόρφωση, χωρίς να πληρώνουν γι' αυτό ούτε ένα ευρώ από το ήδη πενιχρό εισόδημά τους».

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: