Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου του δήμου Ικαρίας για την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Δελτίο  Τύπου

Την ερχόμενη Πέμπτη (12/3/15) θα γίνει τελικά η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας (Αναπληρωτή Υπουργό κ. Α. Ξάνθο), μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του δήμου Ικαριας.  
Κίνηση που συμπεριλαμβάνεται στην  προσπάθεια να δρομολογηθούν ενέργειες που θα αντιμετωπίζουν τα άμεσα προβλήματα στις δομές υγείας αλλά και στην υπόθεση του γηροκομείου. 

Οι ενέργειες του δήμου τόσο προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων εσωτερικών και υγείας  στοχεύουν περά από την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του χώρου της υγείας, στην  διερεύνηση των προθέσεων των υπουργείων, σε τρεις καθοριστικούς τομείς για την δυνατότητα ανάληψης λειτουργίας του Γηροκομείο  από τον Δήμο Ικαρίας. Τομείς που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, την δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, και τέλος την οικονομική συμβολή του κράτους στο όλο εγχείρημα. Χωρίς την εξασφάλιση των οποίων κάθε  ενέργεια θα εμποδίζει και τυπικά αλλά και ουσιαστικά τον δήμο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού θεσμικά δεν θα μπορεί να κάνει καμία πληρωμή η  πρόσληψη προσωπικού.
Για την καλύτερη προετοιμασία της συνάντησης έχει αποσταλεί (από 4/3/15) υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου  που περιγράφει  συνοπτικά την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά μας, και τις απόψεις - διεκδικήσεις μας όπως διαχρονικά διατυπώνονται από την πλειονότητα των  φορείων  του  μαζικού κινήματος  του Ικαριώτικου λαού.

ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: