Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Στ. Τάσσος: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά γιατρών σε Φούρνους - Θύμαινα (VIDEO)

Δεν υπάρχει κανένας γιατρός στου Φούρνους Ικαρίας από την Τετάρτη 17 Φλεβάρη, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο» των Φούρνων.

Κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, τόνισε πως είναι υποχρέωση του κράτους να βρει τον τρόπο που θα καλύψει με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό τις μονάδες Υγείας, των Φούρνων.


Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως η γενική γιατρός επέστρεψε στους Φούρνους, ενώ για τα υπόλοιπα κενά ανέφερε ότι θα επαναπροκυρηχθούν οι κενές θέσεις, με επιπλέον κίνητρο τη δωρεάν σίτιση και στέγαση. Πρόσθεσε ότι έχει ψηφιστεί νόμος, προκειμένου οπλίτες γιατροί κατά τη θητεία τους να καλύπτουν τις κενές θέσεις που για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κενές.



«Τσάι και συμπάθεια προσφέρετε μόνο στους κατοίκους των Φούρνων, μια γενική γιατρός και βλέπουμε» είναι η απάντησή σας, σημείωσε στην ανταπάντησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος. Τόνισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να απαλλάξει το μεγάλο κεφάλαιο από το κόστος - όπως το θεωρεί - της πρόληψης, της θεραπείας και της αποκατάστασης αλλά και να γίνει η Υγεία πεδίο κερδοφορίας. Έκανε ειδική αναφορά στο νοσοκομείο Θήρας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το αποκαλούμενο «παράλληλο πρόγραμμα», λέγοντας ότι θα το διαχειρίζεται Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: