Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ: Καλεί στην εκδήλωση στην πλατεία Παγώνδα την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 π.μ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Παγώνδα της Σάμου στην εκδήλωση τιμής για το αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στο σημείο το 1933 με ένα νεκρό, δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους και δεκάδες φυλακισμένους, απευθύνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου Σάμου.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνει:

«Στους σημερινούς δύσκολους αγώνες της αγροτιάς και όλου του λαού για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την άγρια φορολογία, τιμάμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες του αγροτικού και λαϊκού κινήματος.
Μια τέτοια ηρωική στιγμή για τη Σάμο ήταν το αγροτικό συλλαλητήριο του 1933 στον Παγώνδα με ένα νεκρό, δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους και δεκάδες φυλακισμένους.
Αυτό το γεγονός τιμάμε την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Παγώνδα.
Είναι ταυτόχρονα μια αγωνιστική κινητοποίηση, συνέχεια του πολυήμερου αγώνα της αγροτιάς στα μπλόκα και στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζονται πολύμορφα.
Είναι συγκέντρωση προετοιμασίας για νέα 48ωρη γενική απεργία όταν κατατεθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο-λαιμητόμος που θα αφανίσει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά.
Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους της Σάμου, όλο το λαό και τη νεολαία, να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στην πλατεία Παγώνδα την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 το πρωί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: