Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αποφάσεις ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου τη Δευτέρα 29/2/2016 και αποφάσισε τα εξής:
 
* Μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου και με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να κηρύξουμε 48ωρη απεργία όποτε και αν έρθει το Ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή. Απαιτούμε να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το νόμο - λαιμητόμο. Οργανώνουμε εξορμήσεις, κινητοποιήσεις ενημέρωσης των μελών μας για την αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και προχωράμε σε κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στην απελευθέρωση του ωραρίου.

* Καλούμε τα μέλη μας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Η δύναμη του Σωματείου είναι τα ενημερωμένα και αποφασισμένα μέλη του. Κρίνουμε πολύ σημαντικό οι συζητήσεις και οι αποφάσεις να προέρχονται από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Κατά συνέπεια η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση όλων των μελών είναι καθήκον, αλλά και αναγκαιότητα, για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

* Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 2ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου 8.00πμ-10.00πμ στα σ/μ του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στα πλαίσια της συγκεντροποίησης των σ/μ σε όλο και λιγότερα χέρια οι "Σκλαβενίτης" και "Μαρινόπουλος" ανακοίνωσαν τη σύσταση νέας εταιρείας, η οποία θα διαχειρίζεται τη λειτουργία 33 υπεραγορών συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ. που διαθέτει σήμερα η "Μαρινόπουλος", σε μεγάλα αστικά κέντρα. Στα καταστήματα απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 3000 εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Υπάρχει κίνδυνος απολύσεων, μείωσης μισθών, επιδομάτων κ.λπ. Η αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων συμβάλλει στην αύξηση των κερδών των αφεντικών.
Καλούμε τους/τις συναδέλφους εργαζόμενους/ες στα σ/μ "Μαρινόπουλος" σε Βαθύ, Καρλόβασι και Χώρα, να συμμετέχουν μαζικά στη δίωρη στάση εργασίας. 

 * Συνεχίζουμε τη διανομή τροφίμων και ρούχων στους πρόσφυγες και σε όποιους Έλληνες έχουν ανάγκη, μαζί με το Εργατικό Κέντρο, τους γυναικείους συλλόγους και την Επιτροπή Ειρήνης, εκφράζοντας την ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Είμαστε ενάντια στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Αρνούμαστε τη μετατροπή της χώρας μας σε "δεσμοφύλακα" των ξεριζωμένων ανθρώπων από τις εστίες τους εξαιτίας ιμπεριαλιστικών πολέμων που προκάλεσαν ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Τουρκία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απειθαρχήσει στις συνθήκες Σέγκεν, Δουβλίνου κ.λπ. Ζητούμε να εφαρμοστούν οι διεθνείς συνθήκες με παρέμβαση του ΟΗΕ, να πηγαίνουν απευθείας οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους.

* Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εξορμήσεις με ανάλογη ανακοίνωση σε χώρους δουλειάς στις 8 Μάρτη, μέρα αγώνα και μνήμης των εργατριών της Νέας Υόρκης όπου 159 χρόνια πριν στις 8 Μάρτη 1857, βγήκαν στους δρόμους, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.
                                                                                          
Σάμος, 1/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: