Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Θέρμης στην υπηρεσία της "Coca Cola" - Διώξη ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων της «Coca Cola»

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Θέρμης που έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει σε δίωξη ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων της «Coca Cola» με την αιτιολόγηση ότι το σωματείο έχει «αυθαίρετες κατασκευές» στην πύλη του εργοστασίου! Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της "Coca Cola" βρίσκονται σε μακροχρόνιο αγώνα για το δικαίωμά τους στη δουλειά! Συγκρούονται με μια πολυεθνική που μετρά τεράστια κέρδη, επιβάλλοντας μειώσεις μισθών και απολύσεις! Στον αγώνα τους, που διαρκεί για πάνω από 2 χρόνια, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αμετακίνητοι στις πύλες του εργοστασίου κάθε μέρα. Αφού λοιπόν οι τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι απολύσεις και οι μηνύσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η "Coca Cola" επιστράτευσε το δήμαρχο Θέρμης, ο οποίος έδωσε εντολή τις υπηρεσίες του δήμου να πιστοποιήσουν ότι οι χώροι που χρησιμοποιούν οι αγωνιστές εργαζόμενοι της "Coca Cola" για να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή είναι "αυθαίρετες κατασκευές"!!!

Η έκθεση του δήμου είναι απόδειξη του αντεργατικού ρόλου των τοπικών αρχών, που ενώ δέχονται ως νόμιμες υπερκατασκευές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες κλπ. που καταστρέφουν το περιβάλλον, ως υπηρέτες των πολυεθνικών, διώκουν τους εργάτες που αγωνίζονται γιατί έβαλαν ομπρέλα να προστατευθούν από τη βροχή. Μάλιστα, με βάση την έκθεση, καλούν το Σωματείο των απολυμένων εργαζομένων της "Coca Cola" να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ!!!

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων της "Coca Cola". Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζικά να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια δίωξης και ποινικοποίησης του αγώνα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: