Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο Σύλλογος Φίλων Θάτσερ συμβουλεύει το ΣΥΡΙΖΑ να ηρεμήσει λίγο με τις ιδιωτικοποιήσεις

Ανοιχτή επιστολή στέλνει ο Σύλλογος Φίλων και Θαυμαστών της Θάτσερ Ελλάδας, την οποία λάβαμε και αναδημοσιεύουμε

Αγαπητή Κυβέρνηση, Υπουργοί και βουλευτές

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε με τέρψη το εθνοσωτήριο έργο σας. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είχαμε ανησυχήσει λίγο με τις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά βαθιά μέσα μας πιστεύαμε πως θα ήσασταν οι καταλληλότεροι για να νομοθετήσουν και να εφορμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι είμαστε και για τη στάση σας απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, ή “αποκρατικοποιήσεις” αν προτιμάτε αυτό τον όρο περισσότερο. Ο θαυμασμός μας και η στήριξη του Συλλόγου μας προς την κυβέρνησή σας, σας εγγυώμαστε πως είναι απόλυτοι. Πραγματικά διασκεδαστικό βρίσκουμε τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνετε να χειραγωγήσετε την πλέμπα στο να πιστέψει πως η απώλεια της περιουσίας του είναι κάτι καλό για την ίδια και μάλιστα διανθίζοντας το λόγο σας με μαρξιστικές περικοκλάδες. Αλλά εκεί που το ενδιαφέρον απογειώνεται, είναι όταν οι βουλευτές του κόμματός σας παραθέτουν τα επιχειρήματά τους για τη στήριξη που σας δίνουν. Όπως ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα για να μην κάνουν το χατίρι της αντιπολίτευσης, για το πόσο θρηνούν και με πόση δυσκολία θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Όμως αναγκαζόμαστε να γράψουμε αυτή την επιστολή, για να σας νουθετήσουμε για τη φόρα που έχετε πάρει. Είδαμε τη λίστα με τους δημόσιους οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιήσετε αποκρατικοποιήσετε, και με τρομερή έκπληξη είδαμε να φιγουράρουν δημόσια αγαθά όπως το νερό ή υποδομές όπως τα τραίνα, αλλά και 72.000 ακίνητα του δημοσίου.


Μεγαλύτερός μας καημός, είναι το νερό. Μπορεί ο επικεφαλής της Nestle, να μη θεωρεί την πρόσβαση στο νερό ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά ο Σύλλογός μας αποτελείται από μετριοπαθείς προσωπικότητες. Σημειώνουμε πως η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια αποτυχία. Αλλά ακόμα και εδώ στην Ελλάδα έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις. Άλλωστε το ίδιο το ΣτΕ έχει αποφανθεί πως η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.

Όσον αφορά τα τραίνα και το δίκτυο σιδηροδρόμων. Σοβαρά τώρα; Ξεχάσαμε τα θανατηφόρα δυστυχήματα τα οποία έφερε η ιδιωτικοποίηση των τραίνων στη Μεγάλη Βρετανία[1][2][3]; Ακόμα και το ίνδαλμά μας, η Θάτσερ, θεωρούσε το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα τραίνα, εκτός ορίων ιδιωτικοποίησης. Σας συνιστούμε προσοχή!

21s4etad-thumb-large

Για τα 72.000 ακίνητα, δεν έχουμε να πούμε πολλά, αλλά δε νομίζετε πως είναι κάπως υπερβολικά πολλα; Ο νεοφιλελεύθερος πολιτικός κερδίζει περισσότερη ευχαρίστηση πουλώντας τα δημόσια ακίνητα ένα-ένα, επιδεικνύοντάς τα στο αδύναμο πόπολο και αφιονίζεται με κάθε λαϊκή αντίδραση που καταπνίγει. Αν τα δώσετε όλα μαζί, θα χάσετε μεγάλο μέρος της απόλαυσης που προσφέρει η διαδικασία.

Κλείνοντας παρόλα αυτά, να σημειώσουμε για άλλη μια φορά τη στήριξή μας καθώς και την ευχή πως θα θεωρήσετε αυτή την κριτική, εποικοδομιτική και όχι κακόβουλη. Τα συγχαρητήριά μας για άλλη μια φορά και καλύ συνέχεια.

Ερχόμαστε και είμαστε χιλιάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: