Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ: Αλληλεγγύη στον Διαμαντή Γρυδάκη - ΟΛΟΙ στα Δικαστήρια Σάμου τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί



Αλληλεγγύη στο συναγωνιστή Διαμαντή Γρυδάκη
ΟΧΙ διώξεις σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό
ΟΛΟΙ στα Δικαστήρια Σάμου τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις  9 το πρωί

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο συνάδελφο Διαμαντή Γρυδάκη, μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), του οποίου η έφεση δικάζεται τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή εξέφρασε δημόσια τη διαμαρτυρία του για τη διαστρέβλωση της ιστορίας από την ομιλία καθηγήτριας για την 28η Οκτωβρίου στο Μαραθόκαμπο.

Η στάση του αυτή είναι στάση συνέπειας και καθήκοντος κάθε ανθρώπου που σέβεται και τιμά την ιστορία του τόπου και τους αγώνες των προγόνων μας. Αποτελεί υποχρέωση όποιου πιστεύει ότι η ιστορία και οι αγώνες των λαών ενάντια στο φασισμό-ναζισμό πρέπει είναι διδαχή για τη νεολαία και τους εργαζόμενους σήμερα.

Η δικτατορία του Μεταξά ήταν μια περίοδο που ο λαός μας, οι αγωνιστές του τόπου μας βασανίστηκαν, διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέστηκαν. Αυτοί που πάλευαν ενάντια στο ναζισμό – φασισμό έγιναν θύματα και διώχθηκαν. Αυτά ο λαός του νησιού μας, η εργατική τάξη, η νεολαία πρέπει να τα γνωρίζει.

Δεν αποτελεί δυσφήμηση η ανάγνωση της αιματοβαμμένης ιστορίας της εργατικής τάξης και του λαού του νησιού, της χώρας, του κόσμου όλου. Κάθε άλλο! Αποτελεί τιμή για όσους έπεσαν θύματα του ντόπιου και ξένου φασισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για τους αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αντίστασης που σε μερικές μέρες  πανελλαδικά τιμούμε (25 Νοέμβρη), όλων των νεκρών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο συνάδελφός στη συνείδησή μας έπραξε το σωστό.
Ζητάμε την αθώωσή του.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό, τα σωματεία και τους φορείς του νησιού μας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον συναγωνιστή Διαμαντή Γρυδάκη και να παραβρεθούν στα δικαστήρια τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019,στις 9 το πρωί.

Η Διοίκηση  

Δεν υπάρχουν σχόλια: