Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Μουσικό Σχολείο Λέσβου

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Γιάννης Δελής και Μανώλης Συντυχάκης για το Μουσικό Σχολείο Λέσβου. 

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει: 

«Εδώ και πολλά χρόνια το Μουσικό Σχολείο συνεχίζει να συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης σε ένα κτίριο το οποίο είναι κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί το μαθητικό δυναμικό δύο γενικών σχολείων αλλά δεν έχει καμία προδιαγραφή λειτουργίας και ασφάλειας για Μουσικό Σχολείο. Του ανήκουν μόνο 2 αίθουσες και 3 βοηθητικοί χώροι από το κυρίως κτίριο, για μαθήματα γενικής παιδείας, η αίθουσα της βιβλιοθήκης (που χρησιμοποιείται ως αίθουσα μουσικών οργάνων και αίθουσα διδασκαλίας) και άλλες 4 λυόμενες αίθουσες διάσπαρτες στην αυλή του σχολείου. Επίσης, του ανήκουν άλλες 2 αίθουσες για ατομικά μαθήματα, οι οποίες στην ουσία ήταν τα γραφεία του Διευθυντή και της Γραμματείας του σχολείου.

Σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με το υπάρχον μαθητικό δυναμικό, απαιτούνται περί τις 35 αίθουσες, κι έτσι αναγκαστικά τα μαθήματα διεξάγονται στους διαδρόμους του σχολείου, σε αποθήκες και γραφεία που μετατράπηκαν σε "αίθουσες", χωρίς παράθυρα, εξαερισμό και με τον ελάχιστο ανά μαθητή χώρο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (που είναι σε κοινή χρήση με το συστεγαζόμενο σχολείο και χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με αυτό και μάλιστα ως χώρος για γυμναστική), στο γραφείο των καθηγητών, στο κυλικείο του σχολείου, στην αυλή όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, ακόμα και στον προθάλαμο της τουαλέτας.
 
Όταν ο καιρός είναι βροχερός η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά, καθώς οι μαθητές και οι καθηγητές θα πρέπει να μεταφέρουν τα μουσικά τους όργανα στη βροχή - συχνά με δυσάρεστα επακόλουθα - μέχρι να φτάσουν στα λυόμενα, τα οποία πλημμυρίζουν και γεμίζουν λάσπη. Το μάθημα γυμναστικής και των δύο σχολείων συχνά, λόγω έλλειψης χώρων, διεξάγεται ταυτόχρονα με μουσικά μαθήματα στην ίδια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου επί σειρά ετών δεν έχουν πάψει να αναφέρουν τα λειτουργικά του προβλήματα στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο υπουργείο Παιδείας, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν, να κάνουν σχετικές εκδηλώσεις και συνεχώς να εισπράττουν υποσχέσεις για ανέγερση νέου κτιρίου, για μεταστέγαση σε υφιστάμενο κτίριο, για άμεση επίλυση των θεμάτων... Οι υποσχέσεις όμως δεν υλοποιούνται ποτέ, και σήμερα, μετά από 25 χρόνια απραξίας και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ποτέ με επισωρευμένα ανυπέρβλητα προβλήματα, χωρίς όμως να διαφαίνεται καμία βούληση για κάτι καλύτερο από τους αρμόδιους φορείς.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε το Μουσικό Σχολείο να στεγαστεί επιτέλους σε κτίριο που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της λειτουργίας του και στο διαρκώς αυξανόμενο πλήθος των μαθητών;».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: