Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Καταγγέλλει μεθοδεύσεις και καταστατικές παραβιάσεις στην ΕΥΠΣ

Για μεθοδεύσεις και καταστατικές παραβιάσεις κατηγορεί το προεδρείο του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου (ΕΑΚΠ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν υπήρξε ενημέρωση προς τα εκλεγμένα μέλη της «Ενωτικής» για την πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα, Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου. Η ΕΑΚΠ επισημαίνει πως είχε αποφασιστεί «σε προηγούμενες συνεδριάσεις να υπάρχει όχι μόνο ενημέρωση αλλά και συνεννόηση για τη μέρα και ώρα της συνεδρίασης, ώστε να διευθετούνται οι υπηρεσιακές και προσωπικές υποχρεώσεις των μελών που πρόκειται να ταξιδέψουν από άλλα νησιά καθώς και να αξιοποιούνται με τον πιο πρόσφορο τρόπο τα μέσα μεταφοράς».

Παράλληλα, τονίζεται πως ο πρόεδρος του ΔΣ, «όπου ζητήσαμε εξηγήσεις, μας απάντησε ότι έγινε ενημέρωση μέσω των email της υπηρεσίας, πράγμα που ούτε είναι προβλεπόμενο ούτε και εξασφαλίζει την έγκαιρη ενημέρωση αφού μπορεί τα μέλη του ΔΣ να απουσιάζουν με άδεια ή ρεπό». Μάλιστα η ΕΑΚΠ υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος αρνήθηκε ακόμα και την αλλαγή ημερομηνίας παρά το γεγονός του απαγορευτικού απόπλου αλλά και της καθυστερημένης άφιξης του πλοίου στη Μυτιλήνη, σημειώνοντας πως το ΔΣ «προγραμματίστηκε για τις 9 π.μ. στην περιοχή του Πλωμαρίου ενώ το πλοίο καταφθάνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 9.40 π.μ.».

Έτσι, καταγγέλλει πως είναι προφανέστατο «ότι το προεδρείο του ΔΣ με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τις καταστατικές παραβιάσεις, έχει στόχο να αποκλείσει την φωνή της ΕΑΚΠ από τα διοικητικά συμβούλια. Έχει στόχο να παίρνει αποφάσεις ερήμην της ΕΑΚΠ εις βάρος των δικαιωμάτων των πυροσβεστών, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν. Η συμβιβαστική στάση του προεδρείου είναι γνωστή εδώ και χρόνια, το οποίο χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα συναινεί στο να περνάνε όλες οι αρνητικές εξελίξεις εις βάρος των συναδέλφων. Ακόμη και η επιλογή του προεδρείου να γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ στην έδρα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, έγινε με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων του συγκεκριμένου Πυροσβεστικού Κλιμακίου για τα ζητήματα που τους απασχολούν εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, όπως των κτιριακών εγκαταστάσεων, της μη χορήγησης των ημερήσιων αναπαύσεων και αδειών κ.λ.π, προβλήματα που ανέδειξε η ΕΑΚΠ το προηγούμενο διάστημα μετά από συζήτηση με τους συναδέλφους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιθυμεί το προεδρείο να έχει μέσα στα πόδια του τους εκπροσώπους της ΕΑΚΠ στη φιέστα κατευνασμού και χειραγώγησης των εύλογων αντιδράσεων των συναδέλφων που διοργανώνει στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε πλήρη αδιαφορία για την ύπαρξή τους».

Καταλήγοντας καλεί:
  • «Το προεδρείο της ομοσπονδίας να σταματήσει την ανοχή και το σιγοντάρισμα που δείχνει προς τις απαράδεκτες και αντικαταστατικές ενέργειες του προεδρείου της ΕΥΠΣ Βορείου Αιγαίου.
  • Τα Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ Λέσβου, Λήμνου και Σάμου να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις.
  • Τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πορεία που έχει πάρει το σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια και τον εξευτελισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών με ευθύνη του προεδρείου και τον εμπαιγμό που υφίστανται από τις τακτικές κατευνασμού.
  • Να ενισχύσουν την ΕΑΚΠ και να συσπειρωθούν με το αγωνιστικό μας πλαίσιο για να δυναμώσουν οι αγωνιστικές φωνές που παλεύουν και για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στο σωματείο και την ομοσπονδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: