Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ: ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΚΑΛΗΣ

Νάσος Γιακαλής και Παύλος Βογιατζής, αν εκλεγούν, θα είναι οι εντολοδόχοι της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

«Νάσος Γιακαλής και Παύλος Βογιατζής. Και οι δύο κατά του μνημονίου και υπέρ του Καλλικράτη! Σαν δύο σταγόνες νερού. Όπως τα κόμματα τους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Να παίρνουν και τα δύο από τους εργαζόμενους και να τα δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο».
Τα παραπάνω τόνισε σε σύσκεψη εργαζομένων ο
υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ηλίας Βουλβούλης.

Ψέματα ο ένας...
Ψεύδονται και οι δύο. Ο Παύλος Βογιατζής όταν λέει είναι κατά του μνημονίου επειδή η ΝΔ δεν το ψήφισε στη Βουλή.
Τα περισσότερα όμως μέτρα του μνημονίου έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό η ΝΔ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα το σεβαστεί. Ο πρόεδρος της μάλιστα, Α. Σαμαράς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» (9/10/2010) και σε ερώτηση για το αν συμμερίζεται η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά την αντίθεση της ΝΔ στο μνημόνιο απάντησε:«Οι Εταίροι μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τους οποίους είχα την ευκαιρία να το συζητήσω αντιλαμβάνονται ότι, αν ταυτιζόμασταν με το μνημόνιο, θα αφήναμε επί χρόνια τον ελληνικό λαό με μόνο καταφύγιο το «πεζοδρόμιο»!
Αυτό φοβάται η ΝΔ, τις κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ.

...Ψέματα κι ο άλλος
Ψεύδεται και ο Νάσος Γιακαλής όταν λέει ότι είναι κατά του μνημονίου. Δηλαδή αν εκλεγεί θα στραφεί ενάντια του ΠΑΣΟΚ που είναι υπέρ του μνημονίου;
Τον είδαμε πόσο στράφηκε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ τη χρονιά που πέρασε. Τα στήριξε με τα μπούνια όπως τα στήριξε και ο Παύλος Βογιατζής.

Ξεσκεπάζονται και οι δύο με τον Καλλικράτη
Το ίδιο θα κάνουν τώρα με τον Καλλικράτη. Το λένε άλλωστε. Συμφωνούν με το περιεχόμενο του. Θα επιβάλλουν τοπική φορολογία, θα εφαρμόσουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, θα απολύσουν εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες στην Περιφέρεια) εργαζόμενους από τους πρώην δήμους, θα εφαρμόσουν όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας στην Περιφέρεια, θα κόψουν μισθούς, θα διευκολύνουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, θα εφαρμόσουν την περικοπή των δημοσίων δαπανών, θα κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία.

Ήδη ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός (προσχέδιο 2011) στα πλαίσια εφαρμογής του Καλλικράτη περικόπτει 500 εκατ. ευρώ ετησίως για τα έτη 2011-2012-2013.
Αυτό σημαίνει π.χ. ότι αν φέτος, με τις απολύσεις και τις απαγορεύσεις προσλήψεων, δεν λειτούργησαν πλήθος παιδικών σταθμών, στην 3ετία 2011-2013 θα λειτουργήσουν ακόμα λιγότεροι. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι αν έχει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος στα νησιά μας εδώ και 5 χρόνια (κι αυτός ήταν πλημμελής) μόνο στα μισά σχολεία κι από κει και πέρα τίποτα σε κανένα κτήριο σε κανένα σπίτι. Και σε αυτό φταίνε και οι δύο τους – ο ένας νομάρχης και ο άλλος δήμαρχος Μυτιλήνης- να παρακαλάμε το επόμενο διάστημα να μην γίνει σεισμός!
Είδαμε, δυστυχώς τι έγινε πριν λίγες μέρες στην
Ικαρία και στη Χίο με τη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Άλλωστε αυτά τα έργα μιας και δεν αφήνουν μεγάλα κέρδη δεν προβλέπονται ούτε στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Αν προσθέσουμε τώρα την ακρίβεια που καλπάζει και τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές τότε οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
Για αυτό πρέπει να καταδικαστούν στις εκλογές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Τι θα κάνετε εσείς αν εκλεγείτε;
Μας ρωτάνε κάποιοι: τι θα κάνετε εσείς αν εκλεγείτε; Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Δε θα πειθαρχούμε στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα συμβάλλουμε στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, με πλαίσιο αιτημάτων και δράση ενάντια στις μεγάλες επιχειρήσεις, μακριά από τον ευρωμονόδρομο, το μνημόνιο, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Θα απειθαρχούμε παλεύοντας να λυθούν κάποια προβλήματα.
Δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μέτρα για τους ανέργους, αντισεισμική προστασία, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ανάπλαση χώρων για λαϊκές κατοικίες για τα νέα ζευγάρια κ.α..

Υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης
Για το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν φτάνει να είναι κανείς μόνο ενάντια στο μνημόνιο. Άλλωστε στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία που ξεσηκώνονται ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, την ανεργία, δεν έχουν μνημόνιο.
Η επίθεση, λοιπόν, που κάνουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις είναι παντού ίδια. Να φτηνύνει η εργατική δύναμη και τότε να κάνουν επενδύσεις για να ξεζουμίσουν πάλι από την αρχή τον εργαζόμενο. Για αυτό και το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν περιορίζει τη μάχη στο μνημόνιο. Επεκτείνεται και στους δύο δρόμους ανάπτυξης.
Τον σημερινό που οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες κοντεύουν να σκάσουν από τα κέρδη ενώ οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά στραγγίζονται και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προκύπτει του ΚΚΕ.
Τα μέσα παραγωγής να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία, όσα παράγουν οι εργαζόμενοι να τα απολαμβάνουν οι ίδιοι και όχι τα παράσιτα οι καπιταλιστές.
Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην υγεία και πρόνοια, στη παιδεία, για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για να γίνουν τα αναγκαία έργα ανάπτυξης και προστασίας για το λαό και όχι για τα κέρδη των κεφαλαίου.

Μαζική ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μια νέα αρχή μαζικού απεγκλωβισμού από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμη του. Να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματα, για την εξουσία του. Να μην κάνει αποχή.
Αποχή έκανε και μάλιστα στο νομό μας έφθασε στις ευρωεκλογές αλλά και στις Εθνικές εκλογές στο 40% με 45%.

Ίδρωσε το αυτί της κυβέρνησης;
Όχι γιατί αν ίδρωνε δεν θα έπαιρνε τη σωρεία των αντιλαϊκών μέτρων.
Αυτό που φοβούνται είναι να μην ενισχυθεί η δύναμη που τους αντιπαλεύει αποφασιστικά που προτείνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Για αυτό και στην Ικαρία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ, όλοι μαζί ενώθηκαν για να χτυπήσουν το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ. Μάλιστα ο επικεφαλής τους είναι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ακόμη κι αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του.


Να ψηφίσει μαζικά και στην Περιφέρεια και στο Δήμο τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Θα είναι μια απάντηση στο ψέμα του πρωθυπουργού ότι δεν θα παρθούν άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Την αναθεώρηση του ελλείμματος θα ανακοινώσουν στις 15 Νοέμβρη. Αυτό συναποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα. Για να ακολουθήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αφού θα έχουν γίνει οι εκλογές. Αφήστε το προσβλητικό εφάπαξ, ποσό των 100 με 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αφού πετσόκοψαν τις συντάξεις έρχονται τώρα, χωρίς ντροπή, να δώσουν ελεημοσύνη στους συνταξιούχους.
Θα είναι και μια απάντηση στη ΝΔ η οποία θα αναγκαστεί να βγάλει τη φιλολαϊκή μάσκα αναλαμβάνοντας το ρόλο της, ως υπηρέτης των μονοπωλίων.
Θα είναι και μια απάντηση στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που το παίζει ενωτικός τι στιγμή που έγιναν χίλια κομμάτια και ταυτόχρονα εγκαλεί το ΚΚΕ για τον «απομονωτισμό» ενώ στην Ικαρία στρατεύεται ακόμα και με το ΛΑ.Ο.Σ ενάντια στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.



πηγή: lesvosnews.gr
Δείτε ακόμα:
1.
ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
2. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ στην εφημ. "ΕΜΠΡΟΣ"
3. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
4.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΗΜΝΟΥ
5.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΧΙΟΥ
6. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ
7.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
8.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
9. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
10. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΟΥΡΝΩΝ
11. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ



.....





Δεν υπάρχουν σχόλια: