Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Λέσβου

" Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδης και η κυβέρνηση σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο συκοφαντεί τους αγώνες για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, των συνταξιούχων και των… οικογενειών τους ως παράλογα αιτήματα.
Ο μόνος τρόπος για να προασπίσει την αντιναυτεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου είναι η διατήρηση της επιστράτευσης, της βίας, της τρομοκρατίας, της αναγκαστικής εργασίας.
Να δεχθούν οι ναυτεργάτες τις αξιώσεις των εφοπλιστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μνημόνιο της τρόικας (ν.3845/2010).
Με την συνέντευξη τύπου αυτοδιαψεύδονται τα λόγια και τα έργα τους.
Αποδεικνύεται:
α) Ότι η επιστράτευση δεν έγινε γιατί (ΦΕΚ Β’, αρ.1868/2010) «έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας.» και όσοι το επικαλούνται. β) Οι ναυτεργάτες, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με την συντονισμένη καλά οργανωμένη απάντηση των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στο εργατικό κίνημα την ακύρωσαν στην πράξη με την καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 15 Δεκέμβρη.
Τα όσα ισχυρίζεται ο Υπουργός ότι δεν θα άρει την επιστράτευση αν οι ναυτεργάτες δεν υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δεν εγκαταλείψουν τα παράλογα αιτήματά τους, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να του απαντήσουμε.

Με δική μας υπογραφή:
Δεν θα διαλύσουμε το ακτοπλοϊκό δίκτυο συγκοινωνιών με την κατάργηση της 10μηνης επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων.
Δεν θα δεχθούμε τον διωγμό άμεσα πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα, κυρίως των γενικών υπηρεσιών μέσα από τα πλοία.
Δεν θα δεχθούμε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.
Δεν θα δεχθούμε πάγωμα μισθών, συντάξεων, διάλυση του ΝΑΤ – ΚΑΑΝ, της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τις οικογένειες των ναυτεργατών, τους εργαζόμενους
Μπροστά στην ολοένα κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα να αποφασίσουν και να προκηρύξουν 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Φλεβάρη είναι πρόταση πλατιάς ταξικής συσπείρωσης και κλιμάκωσης της πάλης."

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: