Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνεχίζουν τον αγώνα οι γονείς και οι κάτοικοι των χωριών που υποβαθμίστηκαν, συγχωνεύτηκαν ή καταργήθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία, παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου φαίνεται να είναι αμετάκλητες, μετά και τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Χθες το μεσημέρι (5/5/2011), εκπρόσωποι γονέων, δασκάλων και κατοίκων των χωριών Μανταμάδου, Πελόπης και Μεσαγρού, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Λέσβου, επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ήταν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σήμερα στα σχολεία που καταργούνται ή συγχωνεύονται.


Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των συγχωνεύσεων από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ και μέλος του ΠΥΣΠΕ Κ. Μαδιτινό, ο οποίος πρότεινε να γίνουν προσπάθειες τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν να παραμείνουν ανοιχτά το Σεπτέμβριο και να λειτουργήσουν ως παραρτήματα των σχολείων στα οποία υπάγονται.

 
ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι της Πελόπης διένειμαν στα μέλη του ΠΥΣΠΕ έγγραφο, στο οποίο καταγγέλλουν ότι προκειμένου να συγχωνευτεί το σχολείο τους με αυτό της Κάπης Κλειούς, χρησιμοποιήθηκαν ψεύτικα στοιχεία από την προϊσταμένη Αν. Τσολερίδου, που έκανε τις εισηγήσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Μετά από δημοσιεύματα του τύπου, προβήκαμε στον έλεγχο των στοιχείων που αναφέρονται στο 621/11-2-11 έγγραφο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Λέσβου προς την περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου, βάσει του οποίου έγιναν οι συγχωνεύσεις και οι αναβαθμίσεις ορισμένων Δημοτικών σχολείων του νησιού της Λέσβου, στα οποία περιλαμβάνεται και το Δημοτικό σχολείο Πελόπης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, αλλά και εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου Κάπης-Κλειούς, οι μαθητές που φοιτούν στο προαναφερόμενο σχολείο είναι 47 και όχι 57, όπως αναφέρονται στο 621/11-2-11 έγγραφο της κ. Τσολερίδου.

Επειδή η αναφορά και η επίκληση ψευδών στοιχείων (αν είναι δυνατόν!) με σκοπό να υποβαθμιστούν, να κλείσουν και να αναβαθμιστούν κάποια σχολεία είναι γεγονός άδικο, ανήθικο και παράνομο (ιδίως όταν τούτο γίνεται απ' το άτομο που η κυβέρνηση έχει ορίσει σαν υπεύθυνη της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης) εις βάρος μικρών παιδιών-μαθητών, σας καταγγέλλουμε το γεγονός και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να παραμείνει το σχολείο μας ως έχει.

Με προηγούμενα έγγραφά μας και ψηφίσματα, σας εκθέσαμε τους λόγους που μας κάνουν να είμαστε αντίθετοι με τις αποφάσεις σας. Παρακαλούμε να τους λάβετε σοβαρά υπόψη σας, προς αποφυγή δυσάρεστων και ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων».
 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Στρ. Καραγεωργίου, εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεση των γονέων στις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο, χαρακτηρίζοντάς τες επικίνδυνες για τα παιδιά και απαράδεκτες. Όπως τόνισε, το Υπουργείο με σκεπτικό καθαρά λογιστικό και οικονομίστικο προχωρά στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις - υποβαθμίσεις σχολείων, βάζοντας ταφόπλακα με αυτό τον τρόπο στις κοινωνίες των χωριών.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, μέχρι να καταφέρουμε να ακυρώσουμε και να καταργήσουμε τις τροποποιήσεις του Υπουργείου. Από την άλλη πλευρά, θέλω να καταγγείλω τη στάση του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Αν. Καμμένου, ο οποίος ακολουθώντας τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τις συγχωνεύσεις, παρά το γεγονός ότι η ΔΟΕ έχει εκφρασθεί αντίθετα μ αυτές τις μεθοδεύσεις, ιδιαίτερα όταν γίνονται για λόγους οικονομίας. Δίνουμε ραντεβού με τους γονείς και τους κατοίκους των χωριών που καταργούνται τα σχολεία τους στις 11 Μαΐου, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας. Από κει και πέρα, θα συντονίσουμε τις δράσεις μας, με σκοπό τα σχολειά να παραμείνουν ανοιχτά το Σεπτέμβριο».
 
αναδημοσίευση από εφημ. "Δημοκράτης"
 
..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: