Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Η Διοίκηση του ΠΕΚ, σε ανακοίνωση της, τονίζει πως αν δεν ενώσουν τις φωνές τους οι εργαζόμενοι και δεν συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους, θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.
 
Ένα από αυτά είναι και οι δεκάδες διαμαρτυρίες εργαζομένων που δεν τους έχουν καταβάλει οι εργοδότες τους το Δώρο του Πάσχα που δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο.

«Έχουμε καταγγελίες, όπου μια σειρά επιχειρήσεις του νησιού, όχι μόνο δεν έδωσαν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, αλλά έστειλαν και τελεσίγραφο πως, από τέλος του μήνα, θα αρχίσουν και περικοπές στους ήδη απαράδεκτα, χαμηλούς μισθούς. Αυτή η πρακτική παίρνει πλέον, μορφή χιονοστιβάδας. Από πληροφορίες που έχουμε, οι εργοδότες ομοειδών κλάδων συντονίζονται και από κοινού ανακοινώνουν μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους, με πρόσχημα την άσχημη οικονομική συγκυρία της επιχείρησης.
Αλήθεια, όταν η συγκυρία όπως την ονομάζουν ήταν καλή και οι επιχειρήσεις είχαν πολλά κέρδη, πότε αυτοί οι κύριοι έδωσαν έστω και ένα ευρώ επιπλέον στους εργαζόμενους;

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
γνωρίζουμε πολύ καλά: Τις πιέσεις που δέχεστε, τα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα, που έχουν να κάνουν με το ή υποκύπτετε, ή απολύεστε, το φάντασμα της ανεργίας που πλανάται απειλητικά πάνω από τον κάθε εργαζόμενο, τις χίλιες δυο οικογενειακές σας υποχρεώσεις, την έλλειψη και της στοιχειώδους προστασίας του εργαζόμενου, από το σημερινό κράτος.

Όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει και αυτός είναι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις φωνές μας. Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους και ανέργους, είναι ο κοινός οργανωμένος ταξικά προσανατολισμένος αγώνας.
Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση όλων των εργαζομένων ότι κάθε μεμονωμένη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μας, δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται να κάνουμε πράξη το «Όλοι για έναν και ένας για όλους», ως μόνη ασπίδα προστασίας στις ορέξεις των εργοδοτών και την περιφρούρηση του αγώνα μας.
Τέλος επισημαίνουμε ότι, η παραμικρή υποχώρηση των εργαζομένων δεν προστατεύει έναντι των απολύσεων, αλλά αντίθετα οι εργαζόμενοι γίνονται πιο ευάλωτοι στις ορέξεις του κάθε εργοδότη.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις.
Να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια να τους περικοπούν οι ήδη πενιχρές αποδοχές τους».

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: