Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Ενώ έχουμε πλησιάσει αρκετά την καλοκαιρινή περίοδο και λόγω των μέχρι τώρα βροχοπτώσεων, τα χόρτα στις άκρες των δρόμων υπερβαίνουν το ένα μέτρο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όσο περνάν οι μέρες η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική και κανένα μέτρο για την πρόληψη και πυροπροστασία δεν έχει ληφθεί. Οι όποιες συσκέψεις της περιφέρειας με τους εμπλεκόμενους δήθεν φορείς, είναι μέτρα εντυπωσιασμού και εναπόθεση της ευθύνης της πυροπροστασίας στην αποδεκατισμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού και στους εθελοντές πυροσβέστες. Αφού ακόμα ούτε τους εποχιακούς δασοπυροσβέστες δεν έχουν προσλάβει, αλλά ούτε και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ έχει εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο (πιλότοι, τεχνικοί και τα δύο αεροσκάφη τύπου ΠΕΤΖΕΤΕΛ).

Πλησιάζει λοιπόν ο Ιούνης με ασυντήρητα οχήματα, ασυντήρητες δεξαμενές, ακαθάριστες αντιπυρικές ζώνες, χωρίς διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών. Αλήθεια πώς θα γίνει η καταστολή τυχόν πυρκαγιών;

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο παρακολουθεί και εκφράζει την αγωνία της διοίκησης για την κατάσταση που υπάρχει μέχρι σήμερα. Την αδιαφορία της κυβέρνησης και το «δήθεν» ενδιαφέρον της Περιφέρειας Β.Α.Αιγαίου και λέμε δήθεν, γιατί μόνο λόγια και δελτία τύπου είδαμε μέχρι τώρα και συσκέψεις με εθελοντές, που δεν υποτιμάμε, ούτε παραγνωρίζουμε την όποια καλή διάθεση από τους συμπολίτες μας και όχι μόνο απ’ αυτούς. Όμως το όποιο ενδιαφέρον στην πράξη φαίνεται, με έργα.

Όλα όσα αναφέρουμε, μας γεμίζουν ανησυχία για το τι θα γίνει το καλοκαίρι στο νομό μας και τότε πλέον, αν συμβεί κάτι, θα τρέχουν όλοι επί τόπου, για να διαπιστώσουν τι έφταιγε.

Κύριοι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, πάρτε μέτρα για την πρόληψη, έστω και καθυστερημένα, πριν είναι πολύ αργά. Γιατί τότε η καταστολή και οικονομικά θα στοιχίσει περισσότερο, αλλά και το φυσικό περιβάλλον θα έχει καταστραφεί που η αξία του δεν έχει μετρό εκτίμησης.

-Επανδρώστε τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, με μόνιμο αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, ικανό να διανοίγει, να συντηρεί αντιπυρικές ζώνες, να καθαρίζει τις παρυφές των δρόμων και τους χώρους γύρω από τα δάση και εγκαταλειμμένες περιοχές, σχολεία, νοσοκομείο κ.λ.π.
-Φτιάξτε υποδομές συλλογής, αποθήκευσης και διοχέτευσης νερού σε χώρους κοντά σε δασικές εκτάσεις.
–Εξοπλίστε τα οχήματα με σύγχρονους εξοπλισμούς, τέτοιους που να βοηθάνε στη δουλειά των εργαζομένων στις υπηρεσίες πυρόσβεσης.
– Ανακαινίστε και εκσυγχρονίστε το στόλο των οχημάτων της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας.
– Άμεση εγκατάσταση της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο.

Τώρα άμεσα ενιαίος δημόσιος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασοπυρόσβεσης, μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων εποχιακών.

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

 
πηγή: lesvosnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: