Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια σε κάθε εργατική, λαϊκή κατάκτηση, επίθεση για την κατεδάφιση των εργασιακών, μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση υγείας, παιδείας, πρόνοιας, συνοδεύεται όλο και πιο πολύ με μέτρα και πρακτικές που περιορίζουν τις λαϊκές ελευθέριες και ποινοικοποιουν τους ταξικούς αγώνες και την ταξική αλληλεγγύη.

Τρομοκρατούν τους αγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές, με εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν πρωτοπόρους ταξικούς συνδικαλιστές με συλλήψεις και δήθεν ελέγχους από την αστυνομία.

Έχουν στήσει βιομηχανία δικαστικών διώξεων, με συνοπτικές διαδικασίες, βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων ενάντια στους συνδικαλιστές που αγωνίζονται, μπροστάρηδες για τα δίκια της εργατικής τάξης.

Όλο και περισσότερο έχουμε εισαγγελικές παρεμβάσεις σε αγώνες που είναι σε εξέλιξη.

Γίνεται καθαρό σε όλους ότι η κυβέρνηση βλέποντας, ότι με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνει για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση και ρίχνοντας τα βάρη στην εργατική τάξη και γενικά την λαϊκή οικογένεια, έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αγανάκτησης και ανυπακοής, από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Νομίζει ότι έτσι θα αναχαιτίσει την διαφαινομένη λαϊκή αντεπίθεση για να περάσει τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να ξεπεράσει όσο γίνεται ποιο ανώδυνα την κρίση που το ίδιο δημιούργησε.

Στην προσπάθεια αυτή η κυβέρνηση έχει ως σύμμαχο την Ν.Δ. και τις πιλοτικές παραινέσεις του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ. Μπακογιάννη,.



Πρέπει να γνωρίζει λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι ομογάλακτοι της, αυτοί που με τον έναν, ή άλλο τρόπο έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν στην πράξη την τρομοκρατία ό, τι η εργατική τάξη, ο λαός της χώρας έχει πολλά παραδείγματα και εμπειρία από την τρομοκρατικές πρακτικές που εφάρμοσαν κυβερνήσεις σε μελάνες εποχές, στην ιστορική διαδρομή της χώρας στο όνομα της νομιμότητας.

Τίποτε δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την ταξική πάλη.

Την νομιμότητα στήριξαν οι διάφοροι τρομοκρατικοί μηχανισμοί, τα διάφορα δικαστήρια και στρατοδικεία που στήθηκαν και εξέδιδαν αποφάσεις που σήμερα έχουν κριθεί από την ιστορία και από το λαό μας, ως οι μελανότερες στιγμές της χώρας μας.

Τα θύματα αυτών κρίθηκαν ήρωες.

Και αυτοί που εφάρμοσαν και υπηρέτησαν αυτή τη νομιμότητα, κυβερνήσεις και μηχανισμοί, τίποτα παραπάνω από λακέδες μαύρων εποχών.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες, χρειάζεται να αξιοποιήσουν την εμπειρία, να γραφτούν στα σωματεία, να δημιουργήσουν επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, λαϊκές επιτροπές σε κάθε συνοικία και χωριό, μαζικά, οργανωμένα, να απαντήσουν σε κάθε επίθεση.

Να οργανώσουν την ανυπακοή τους στις επιταγές του κεφαλαίου και την αντεπίθεση τους.

Με στρατηγική που θα έχει στόχο όχι την βελτίωση του συστήματος, αλλά την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: